-
Akt prawnyobowiązującyROZPORZĄDZENIE KOMISJI (UE) 2025/147 z dnia 29 stycznia 2025 r. zmieniające załącznik I do rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1334/2008 w odniesieniu do usunięcia z unijnego wykazu substancji aromatycznej 4-metylo-2-fenylopent-2-enalu (nr FL 05.100) (Tekst mający znaczenie dla EOG)Wersja: aktualna | rok 2025 poz. 147 z 2025.01.30
-
Akt prawnyobowiązującyROZPORZĄDZENIE KOMISJI (UE) 2025/140 z dnia 29 stycznia 2025 r. zmieniające załącznik I do rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1334/2008 w odniesieniu do włączenia (E)-3-benzo[1,3]dioksol-5-ilo-N,N-difenylo-2-propenamidu do unijnego wykazu środków aromatyzujących (Tekst mający znaczenie dla EOG)Wersja: aktualna | rok 2025 poz. 140 z 2025.01.30
-
Akt prawnyobowiązującyROZPORZĄDZENIE KOMISJI (UE) 2024/2856 z dnia 12 listopada 2024 r. zmieniające załącznik I do rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1334/2008 w odniesieniu do usunięcia z unijnego wykazu substancji aromatycznej Benzeno-1,2-diol (Nr FL 04.029) (Tekst mający znaczenie dla EOG)Wersja: aktualna | rok 2024 poz. 2856 z 2024.11.13
-
Akt prawnyobowiązującyROZPORZĄDZENIE KOMISJI (UE) 2024/2608 z dnia 7 października 2024 r. zmieniające załącznik II do rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1333/2008 w odniesieniu do stosowania celulozy sproszkowanej (E 460(ii)) i laktonu kwasu glukonowego (E 575) w niedojrzewających miękkich produktach serowych do smarowania (Tekst mający znaczenie dla EOG)Wersja: aktualna | rok 2024 poz. 2608 z 2024.10.08
-
Akt prawnyobowiązującyROZPORZĄDZENIE KOMISJI (UE) 2024/2597 z dnia 4 października 2024 r. zmieniające załącznik II do rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1333/2008 w odniesieniu do stosowania kwasu sorbowego (E 200) i sorbinianu potasu (E 202) oraz załącznik do rozporządzenia Komisji (UE) nr 231/2012 w odniesieniu do specyfikacji dla kwasu sorbowego (E 200), sorbinianu potasu (E 202) i galusanu propylu (E 310) (Tekst mający znaczenie dla EOG)Wersja: aktualna | rok 2024 poz. 2597 z 2024.10.07
-
Akt prawnyobowiązującyROZPORZĄDZENIE KOMISJI (UE) 2024/1451 z dnia 24 maja 2024 r. zmieniające załącznik II i załącznik III do rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1333/2008 w odniesieniu do dodatków do żywności: kwas winowy (L(+)-) (E 334), winiany sodu (E 335), winiany potasu (E 336), winian potasowo-sodowy (E 337) i winian wapnia (E 354) (Tekst mający znaczenie dla EOG)Wersja: aktualna | rok 2024 poz. 1451 z 2024.05.27
-
Akt prawnyobowiązującyROZPORZĄDZENIE KOMISJI (UE) 2024/1081 z dnia 8 maja 2024 r. w sprawie sprostowania niektórych wersji językowych załącznika II do rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1333/2008 w sprawie dodatków do żywności (Tekst mający znaczenie dla EOG)Wersja: aktualna | rok 2024 poz. 1081 z 2024.05.13
-
Akt prawnyobowiązującyROZPORZĄDZENIE KOMISJI (UE) 2024/843 z dnia 6 marca 2024 r. w sprawie sprostowania portugalskiej wersji językowej załączników II i III do rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1333/2008 w sprawie dodatków do żywności (Tekst mający znaczenie dla EOG)Wersja: aktualna | rok 2024 poz. 843 z 2024.03.08
-
Akt prawnyobowiązującyROZPORZĄDZENIE KOMISJI (UE) 2024/374 z dnia 24 stycznia 2024 r. zmieniające załącznik II do rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1333/2008 w odniesieniu do nazw kategorii żywności napojów alkoholowych oraz stosowania szeregu dodatków w niektórych napojach alkoholowych (Tekst mający znaczenie dla EOG)Wersja: aktualna | rok 2024 poz. 374 z 2024.01.25
-
Akt prawnyobowiązującyROZPORZĄDZENIE KOMISJI (UE) 2024/346 z dnia 22 stycznia 2024 r. zmieniające załącznik II do rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1333/2008 oraz załącznik do rozporządzenia Komisji (UE) nr 231/2012 w odniesieniu do stosowania dicytrynianu trimagnezu w suplementach diety (Tekst mający znaczenie dla EOG)Wersja: aktualna | rok 2024 poz. 346 z 2024.01.23
-
Akt prawnyobowiązującyROZPORZĄDZENIE KOMISJI (UE) 2024/238 z dnia 15 stycznia 2024 r. zmieniające załącznik I do rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1334/2008 w odniesieniu do wprowadzenia ograniczeń dotyczących stosowania niektórych substancji aromatycznych (Tekst mający znaczenie dla EOG)Wersja: aktualna | rok 2024 poz. 238 z 2024.01.16
-
Akt prawnyobowiązującyROZPORZĄDZENIE KOMISJI (UE) 2024/234 z dnia 15 stycznia 2024 r. zmieniające załącznik I do rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1334/2008 w odniesieniu do usunięcia z unijnego wykazu niektórych substancji aromatycznych (Tekst mający znaczenie dla EOG)Wersja: aktualna | rok 2024 poz. 234 z 2024.01.16
-
Akt prawnyobowiązującyROZPORZĄDZENIE KOMISJI (UE) 2023/2108 z dnia 6 października 2023 r. zmieniające załącznik II do rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1333/2008 oraz załącznik do rozporządzenia Komisji (UE) nr 231/2012 w odniesieniu do dodatków do żywności: azotyny (E 249–250) i azotany (E 251–252) (Tekst mający znaczenie dla EOG)Wersja: aktualna | rok 2023 poz. 2108 z 2023.10.09
-
Akt prawnyobowiązującyROZPORZĄDZENIE KOMISJI (UE) 2023/2379 z dnia 29 września 2023 r. zmieniające załącznik II do rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1333/2008 oraz załącznik do rozporządzenia Komisji (UE) nr 231/2012 w odniesieniu do dodatku do żywności winian stearylu (E 483) (Tekst mający znaczenie dla EOG)Wersja: aktualna | rok 2023 poz. 2379 z 2023.10.03
-
Akt prawnyobowiązującyROZPORZĄDZENIE KOMISJI (UE) 2023/2086 z dnia 28 września 2023 r. zmieniające załącznik II do rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1333/2008 oraz załącznik do rozporządzenia Komisji (UE) nr 231/2012 w odniesieniu do stosowania octu buforowanego jako środka konserwującego i regulatora kwasowościWersja: aktualna | rok 2023 nr 241 str. 73 z 2023.09.29
-
Akt prawnyobowiązującyROZPORZĄDZENIE KOMISJI (UE) 2023/1329 z dnia 29 czerwca 2023 r. zmieniające załącznik II do rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1333/2008 w odniesieniu do stosowania polirycynooleinianu poliglicerolu (E 476) oraz załącznik do rozporządzenia Komisji (UE) nr 231/2012 w odniesieniu do specyfikacji dla glicerolu (E 422), estrów kwasów tłuszczowych i poliglicerolu (E 475) oraz polirycynooleinianu poliglicerolu (E 476) (Tekst mający znaczenie dla EOG)Wersja: aktualna | rok 2023 nr 166 str. 66 z 2023.06.30
-
Akt prawnyobowiązującyROZPORZĄDZENIE KOMISJI (UE) 2023/447 z dnia 1 marca 2023 r. zmieniające załącznik II do rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1333/2008 oraz załącznik do rozporządzenia Komisji (UE) nr 231/2012 w odniesieniu do stosowania glukozylowanych glikozydów stewiolowych jako substancji słodzącej (Tekst mający znaczenie dla EOG)Wersja: aktualna | rok 2023 nr 65 str. 16 z 2023.03.02
-
Akt prawnyobowiązującyROZPORZĄDZENIE KOMISJI (UE) 2023/441 z dnia 28 lutego 2023 r. zmieniające załącznik I do rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1334/2008 w odniesieniu do włączenia 2-hydroksy-4-metoksybenzaldehydu do unijnego wykazu środków aromatyzujących (Tekst mający znaczenie dla EOG)Wersja: aktualna | rok 2023 nr 64 str. 9 z 2023.03.01
-
Akt prawnyobowiązującyROZPORZĄDZENIE KOMISJI (UE) 2023/440 z dnia 28 lutego 2023 r. zmieniające załącznik II do rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1333/2008 oraz załącznik do rozporządzenia Komisji (UE) nr 231/2012 w odniesieniu do stosowania karbomeru w suplementach diety (Tekst mający znaczenie dla EOG)Wersja: aktualna | rok 2023 nr 64 str. 4 z 2023.03.01
-
Akt prawnyobowiązującyROZPORZĄDZENIE KOMISJI (UE) 2022/1922 z dnia 10 października 2022 r. zmieniające załącznik do rozporządzenia (UE) nr 231/2012 ustanawiającego specyfikacje dla dodatków do żywności wymienionych w załącznikach II i III do rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1333/2008 w odniesieniu do specyfikacji dla rebaudiozydów M, D i AM wytwarzanych w drodze enzymatycznej konwersji oczyszczonych ekstraktów z liści stewii oraz specyfikacji dla rebaudiozydu M wytwarzanego w drodze enzymatycznej modyfikacji glikozydów stewiolowych ze stewii (E 960c(i)) (Tekst mający znaczenie dla EOG)Wersja: aktualna | rok 2022 nr 264 str. 1 z 2022.10.11
-
Akt prawnyobowiązującyDECYZJA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO (UE) 2022/1782 z dnia 4 maja 2022 r. w sprawie absolutorium z wykonania budżetu Europejskiej Fundacji Kształcenia (ETF) za rok budżetowy 2020Wersja: aktualna | rok 2022 nr 258 str. 349 z 2022.10.05
-
Akt prawnyobowiązującyROZPORZĄDZENIE KOMISJI (UE) 2022/1466 z dnia 5 września 2022 r. zmieniające załącznik I do rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1334/2008 w odniesieniu do usunięcia z unijnego wykazu niektórych substancji aromatycznych (Tekst mający znaczenie dla EOG)Wersja: aktualna | rok 2022 nr 231 str. 32 z 2022.09.06
-
Akt prawnyobowiązującyROZPORZĄDZENIE KOMISJI (UE) 2022/1465 z dnia 5 września 2022 r. zmieniające załącznik I do rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1334/2008 w odniesieniu do niektórych substancji aromatycznych (Tekst mający znaczenie dla EOG)Wersja: aktualna | rok 2022 nr 231 str. 24 z 2022.09.06
-
Akt prawnyobowiązującyROZPORZĄDZENIE KOMISJI (UE) 2022/1396 z dnia 11 sierpnia 2022 r. zmieniające załącznik do rozporządzenia (UE) nr 231/2012 ustanawiającego specyfikacje dla dodatków do żywności wymienionych w załącznikach II i III do rozporządzenia (WE) nr 1333/2008 Parlamentu Europejskiego i Rady w odniesieniu do obecności tlenku etylenu w dodatkach do żywności (Tekst mający znaczenie dla EOG)Wersja: aktualna | rok 2022 nr 211 str. 182 z 2022.08.12
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00