comment
Porada
Porada
aktualna
na dzień 24-11-2024
Porada
aktualna
na dzień 24-11-2024
Data publikacji: 2022-08-11
Jakie są kryteria do zwolnienia pracownika gdy etat jest zbędny
PYTANIE
Zatrudnianych jest 114 osób w zakładzie. Jest to placówka całodobowa. Na kuchni pracuje 5 kucharzy. Ze względu na reorganizację pracy kuchni z zespołami, wydawanie kolacji na oddziałach ze względu na małe zainteresowanie przychodzeniem mieszkańców na stołówkę, 1 etat kucharza jest zbędny. Czy można bez konsekwencji dla pracodawcy wypowiedzieć umowę o pracę 1 kucharzowi pracującemu na czas nieokreślony pozostawiając stanowisko "kucharz". Kucharz nie ma w aktach nagany ani upomnień od kierownika. Czym i jak uzasadnić wyznaczenie pracownika do zwolnienia?
Pozostało 83% treści
Chcesz uzyskać dostęp? Skorzystaj z bezpłatnego abonamentu
Zobacz także
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
Szkolenie
Książka