Jaką stawką ryczałtu opodatkować usługi świadczone przez kucharza
Przedsiębiorca (kucharz) w ramach działalności gospodarczej przygotowuje posiłki na rzecz firmy X, która jako podwykonawca świadczy usługi gastronomiczne dla restauracji – firmy Y. W ramach współpracy zleceniodawca, tj. firma X, obliguje przedsiębiorcę do korzystania ze sprzętów i narzędzi, które są w jego siedzibie. Natomiast produkty, przy użyciu których przedsiębiorca wykonuje swoją usługę, należą do restauracji, tj. firmy Y. Usługi świadczone przez przedsiębiorcę, tj. przygotowane posiłki, są wydawane i konsumowane w lokalu restauracji (firmy Y). Przedsiębiorca nie przygotowuje i nie sprzedaje napojów, w tym napojów z zawartością alkoholu. Symbol PKWiU wykonywanej przez przedsiębiorcę usługi to 56.29.19.0 – pozostałe usługi gastronomiczne świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę. Opodatkowuje przychody z działalności gospodarczej w formie ryczałtu ewidencjonowanego. Czy właściwie stosuje stawkę ryczałtu w wysokości 3%?