Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
insert_drive_file

Interpretacja

Interpretacja indywidualna z dnia 16.12.2019, sygn. 0114-KDIP3-3.4011.506.2019.1.MJ, Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej, sygn. 0114-KDIP3-3.4011.506.2019.1.MJ

ustalenie źródła przychodu oraz obowiązków płatnika

Na podstawie art. 13 § 2a, art. 14b § 1 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. Ordynacja podatkowa (Dz. U. z 2019 r., poz. 900, z późn. zm.) Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej stwierdza, że stanowisko Wnioskodawcy przedstawione we wniosku z dnia 7 października 2019 r. (data wpływu 15 października 2019 r.) o wydanie interpretacji przepisów prawa podatkowego dotyczącej podatku dochodowego od osób fizycznych w zakresie w zakresie ustalenia źródła przychodu oraz obowiązków płatnika - jest prawidłowe.

UZASADNIENIE

W dniu 15 października 2019 r. wpłynął do tutejszego organu ww. wniosek o wydanie interpretacji indywidualnej dotyczącej podatku dochodowego od osób fizycznych w zakresie w zakresie ustalenia źródła przychodu oraz obowiązków płatnika.

We wniosku przedstawiono następujące zdarzenie przyszłe.

Spółka w ramach prowadzonej działalności gospodarczej polegającej na prowadzeniu obiektu hotelowego świadczy usługi hotelarskie. W hotelu znajduje się restauracja, w której wydawane są śniadania dla gości hotelowych oraz świadczone usługi gastronomiczne. W celu prawidłowego świadczenia usług gastronomicznych, organizacji imprez okolicznościowych Spółka planuje zatrudnić osobę, która pełniłaby funkcję szefa kuchni (dalej zwaną: Szef kuchni). Szef kuchni wykonywałaby swoją pracę na podstawie zawartej umowy o współpracy, w której to będzie działał jako osoba, która ma zarejestrowaną działalność gospodarczą, posiadającą numer NIP, REGON.

Na podstawie umowy o współpracy Szef kuchni będzie miał następujące obowiązki:

  • Kontrola pracy podległego personelu
  • Kontrola higieny i prezencji personelu
  • Wyznaczanie zadań dla podległego personelu
  • Kontrola jakości wydawanych posiłków pod względem smaku oraz estetyki dań
  • Prowadzenie szkoleń pod kątem kształcenia personelu w zakresie przygotowania potraw oraz ich wydawania
close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00