Interpretacja
Interpretacja indywidualna z dnia 08.08.2014, sygn. IPPP1/443-541/14-2/EK, Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie, sygn. IPPP1/443-541/14-2/EK
Uznanie świadczenia Wnioskodawcy polegającego na sprzedaży produktów gastronomicznych (wraz z wykonaniem szeregu czynności na rzecz klienta) za usługę restauracyjną / gastronomiczną, określenia prawidłowej stawki podatku oraz określenia podstawy opodatkowania dla usługi gastronomicznej obejmującej wydanie produktu żywnościowego.
Na podstawie art. 14b § 1 i § 6 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. Ordynacja podatkowa (Dz. U. z 2012 r., poz. 249, z późn. zm.) oraz § 7 rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 20 czerwca 2007 r. w sprawie upoważnienia do wydawania interpretacji przepisów prawa podatkowego (Dz. U. Nr 112, poz. 770, z późn. zm.) Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie działający w imieniu Ministra Finansów stwierdza, że stanowisko Spółki przedstawione we wniosku z dnia 2 kwietnia 2014 r. (data wpływu 14 maja 2014 r.) o wydanie interpretacji przepisów prawa podatkowego dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie:
- uznania świadczenia Wnioskodawcy polegającego na sprzedaży produktów gastronomicznych (wraz z wykonaniem szeregu czynności na rzecz klienta) za usługę restauracyjną / gastronomiczną (pytanie nr 1, 2, 3) - jest prawidłowe.
- określenia prawidłowej stawki podatku (pytanie nr 4) - jest nieprawidłowe.
- określenia podstawy opodatkowania dla usługi gastronomicznej obejmującej wydanie produktu żywnościowego (pytanie nr 5) - jest prawidłowe.
UZASADNIENIE
W dniu 14 maja 2014 r. wpłynął ww. wniosek o wydanie interpretacji przepisów prawa podatkowego w indywidualnej sprawie dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie uznania świadczenia Wnioskodawcy polegającego na sprzedaży produktów gastronomicznych (wraz z wykonaniem szeregu czynności na rzecz klienta) za usługę restauracyjną / gastronomiczną, określenia prawidłowej stawki podatku dla dostawy produktów do spożycia na miejscu oraz określenia podstawy opodatkowania.
We wniosku przedstawiono następujący stan faktyczny:
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right