Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
insert_drive_file

Interpretacja

Wiążąca Informacja Stawkowa z dnia 9 grudnia 2022 r., Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej, 0115-KDST1-1.440.270.2022.1.EM

WIS TOWAR - danie gotowe.

Na podstawie art. 13 § 2a pkt 2 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. – Ordynacja podatkowa (Dz. U. z 2021 r., poz. 1540, z późn. zm.), zwanej dalej Ordynacją podatkową i art. 42a ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (Dz. U. z 2022 r., poz. 931 z późn. zm.), zwanej dalej ustawą, po rozpatrzeniu wniosku (...) z dnia 22 listopada 2022 r. (data wpływu), uzupełnionego w dniach 1 i 5 grudnia 2022 r. (daty wpływu), Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej wydaje niniejszą wiążącą informację stawkową.

Przedmiot wniosku: towar – (...)

Opis towaru: danie gotowe składające się z (...) ziemniaków, sosu (...) i (...) kiełbasy, prezentowane w plastikowej tacce; produkt przeznaczony do spożycia po poddaniu obróbce cieplnej; opakowanie detaliczne o masie (...) g

Rozstrzygnięcie: CN 20

Stawka podatku od towarów i usług: 0%

Podstawa prawna: art. 146da ust. 1 pkt 1 ustawy, w związku z poz. 13 załącznika nr 10 do ustawy

Cel wydania WIS: określenie stawki podatku od towarów i usług

UZASADNIENIE

W dniu 22 listopada 2022 r. Wnioskodawca złożył wniosek, uzupełniony w dniach 1 i 5 grudnia 2022 r. w zakresie sklasyfikowania towaru: (...) według Nomenklatury scalonej (CN) na potrzeby określenia stawki podatku od towarów i usług.

We wniosku oraz jego uzupełnieniu przedstawiono następujący szczegółowy opis towaru.

Receptura produktu (...):

(...)

Receptura poszczególnych półproduktów dania (...):

1. (...) ziemniaki:

Nazwa składnika/ Dane z receptury na 100%/ gramatura (g)

close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00