Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
insert_drive_file

Interpretacja

TEMATY:
TEMATY:

Wiążąca Informacja Stawkowa z dnia 6 grudnia 2022 r., Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej, 0111-KDSB2-2.440.180.2022.3.EA

WIS TOWAR (świadczenie kompleksowe) gotowy posiłek z usługą transportu

Na podstawie art. 13 § 2a pkt 2 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. – Ordynacja podatkowa  (Dz. U. z 2021 r. poz. 1540 z późn. zm.), zwanej dalej Ordynacją podatkową, i art. 42a ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (Dz. U. z 2022 r. poz. 931 ze zm.), zwanej dalej ustawą, po rozpatrzeniu wniosku (…). z dnia 21 września 2022 r. (data wpływu),uzupełnionego pismami z dnia 29 września 2022 r. (data wpływu),  18 października 2022 r. (data wpływu) oraz 27 października 2022 r. (data wpływu), Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej wydaje niniejszą wiążącą informację stawkową.

Przedmiot wniosku: towar (świadczenie kompleksowe) – gotowy posiłek – pierś z kurczaka pieczona w ziołach, ziemniaki puree, marchew gotowana wraz z usługą transportu tego dania do klienta

Opis świadczenia: Przedmiotem wniosku jest świadczenie, na które składa się gotowy gorący posiłek pakowany w opakowanie zbiorcze i opakowanie transportowe oraz usługa jego transportu do klienta. Zestaw obiadowy to: pierś z kurczaka pieczona w ziołach, ziemniaki puree, marchew gotowana o następującym składzie: filet z kurczaka, czosnek granulowany, olej, papryka słodka, pieprz czarny, sól, zioła prowansalskie, puree ziemniaki, masło, mleko, sól, marchew kostka, cukier, masło, sól. Wnioskodawca dokonuje obróbki wstępnej fileta z kurczaka  tj. doczyszczeniu z błon oraz wykrojeniu odpowiedniej gramatury (porcjowaniu), panierowaniu  w przyprawach, obróbce cieplnej czyli pieczeniu, bezpośrednio przed wydaniem do strefy pakowania. Ziemniaki gotowane są bezpośrednio przed wydaniem. Po procesie obróbki cieplnej (gotowaniu) następuje proces homogenizacji i łączenia pozostałych składników bezpośrednio przed wydaniem na strefę pakowania. Marchew gotowana jest poddana obróbce cieplnej (gotowaniu), kolejno następuje łączenie wszystkich składników i doprawianie, następnie wydanie na strefę pakowania.

close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00