Wiążąca Informacja Stawkowa z dnia 13 października 2023 r., Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej, 0112-KDSL2-1.440.314.2023.3.BK
WIS towar – gotowy posiłek o nazwie (…).
WIS towar – gotowy posiłek o nazwie (…).
WIS TOWAR - skrzydełka z kurczaka w marynacie.
WIS TOWAR - wyrób garmażeryjny.
Stawka podatku dla dostawy drobiowych, surowych jelit powstałych podczas uboju i rozbioru drobiu w stanie prawnym obowiązującym od 1 stycznia 2015 r. do 31 grudnia 2019 r.
WIS TOWAR – mięso i podroby jadalne.
Stawka podatku VAT dla sprzedaży wymienionych we wniosku produktów.
Podatek od towarów i usług w zakresie stawki podatku VAT dla sprzedawanych produktów zaklasyfikowanych do PKWiU ex 10.1.
W zakresie możliwości zastosowania stawki podatku w wysokości 5% dla sprzedaży gotowych posiłków i dań oraz mięsa i wyrobów z mięsa.
Stawka podatku VAT dla produktów dostarczanych do ogrodów zoologicznych w postaci zwierząt żywych i mrożonych przeznaczonych do skarmiania zwierząt.
Ustalenie stawki podatku VAT dla sprzedaży tłuszczy zwierzęcych spełniających wymogi paszy, karmy lub składnika paszy lub karmy dla zwierząt.
Stawka podatku na sprzedaż towarów zaklasyfikowanych w PKWiU 10.11.60.0.
Czy sprzedaż mięsa wieprzowego na stoisku poza miejscem zamieszkania, pochodzącego z własnej hodowli, podlega opodatkowaniu podatkiem dochodowym od osób fizycznych?
Sprzedaż przez Wnioskodawcę półtusz wieprzowych sklasyfikowanych pod symbolem PKWiU 10.11.12.0 oraz półtusz wołowych sklasyfikowanych pod symbolem PKWiU 10.11.0 od dnia 1 stycznia 2011 r. podlega opodatkowaniu preferencyjną 5% stawką podatku od towarów i usług, na podstawie art. 41 ust. 2a ustawy, w związku z poz. 17 załącznika nr 10 do ustawy.
jaką stawką podatku od towarów i usług należy opodatkować dostawy żołądków wieprzowych parzonych, nie nadających się do bezpośredniego spożycia zakwalifikowanych do PKWiU 15.13?
Czy należy zastosować stawkę podatku 3% VAT przy dostawie wyrobów mięsnych świeżych (PKWiU 15.11.15-00.40) i mrożonych (PKWiU 15.11.16-00.40)?
Jaką stawkę podatku VAT należy stosować dla dostawcy wyrobów o symbolu PKWiU 15.11.1?
Czy zastosowanie stawki podatku od towarów i usług VAT 7% i symbolu PKWiU 15.13.90-00.00 jest właściwe przy wykonaniu usługi uboju żywca wołowego i wieprzowego dla osób zlecających?
Według jakiej stawki podatku należy opodatkować dostawę kurczaka surowego posypanego przyprawą do grilowania?
Spółka zgłasza wątpliwości, czy sprzedając sprowadzone z Włoch mięso, bez dalszego jego przerobu, powinna stosować stawkę podatku VAT w wysokości 3%, czy 7%.