Interpretacja
Wiążąca Informacja Stawkowa z dnia 23 kwietnia 2020 r., Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej, 0115-KDST2-1.450.170.2020.1.MDO
WIS TOWAR – mięso i podroby jadalne.
Na podstawie art. 13 § 2a pkt 2 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. – Ordynacja podatkowa (Dz. U. z 2019 r., poz. 900, z późn. zm.), zwanej dalej Ordynacją podatkową i art. 42a ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (Dz. U. z 2020 r., poz. 106, z późn. zm.), zwanej dalej ustawą, po rozpatrzeniu wniosku (…) z dnia 11 lutego 2020 r. (data wpływu 20 lutego 2020 r.) Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej wydaje niniejszą wiążącą informację stawkową.
Przedmiot wniosku: towar – filet z piersi z kurczaka, świeży (…)
Opis towaru: produkt – zgodnie ze specyfikacją produktu przedstawioną przez Wnioskodawcę – 100% filet z piersi kurczaka
Rozstrzygnięcie: CN 02
Stawka podatku od towarów i usług: 5%
Podstawa prawna: art. 41 ust. 2a ustawy w związku z poz. 1 załącznika nr 10 do ustawy
Cel wydania WIS: określenie stawki podatku od towarów i usług
UZASADNIENIE
W dniu 20 lutego 2020 r. Wnioskodawca złożył wniosek w zakresie sklasyfikowania towaru: filet z piersi z kurczaka według Nomenklatury scalonej (CN) na potrzeby określenia stawki podatku od towarów i usług.
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right