Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
insert_drive_file

Interpretacja

Informacja o zakresie stosowania przepisów prawa podatkowego z dnia 17.06.2004, sygn. US.PPM/443-36/HK/04, Warmińsko-Mazurski Urząd Skarbowy, sygn. US.PPM/443-36/HK/04

Spółka zgłasza wątpliwości, czy sprzedając sprowadzone z Włoch mięso, bez dalszego jego przerobu, powinna stosować stawkę podatku VAT w wysokości 3%, czy 7%.

Pytanie podatnika

Odpowiadając na zapytanie zawarte w piśmie z dnia 10.05.2004 r. (data wpływu do tutejszego Urzędu 12.05.2004 r.), uzupełnione pismem z dnia 31.05.2004 r. (data wpływu 01.06.2004 r.), Naczelnik Warmińsko-Mazurskiego Urzędu Skarbowego w Olsztynie, na podstawie art. 14a § 1 i § 3 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. Ordynacja podatkowa (Dz. U. Nr 137, poz. 926 z późn. zm.), udziela pisemnej informacji o zakresie stosowania przepisów prawa podatkowego, dotyczącej stawki podatku przy odsprzedaży mięsa wieprzowego jadalnego, bez kości, solonego w solance według stanu prawnego obowiązującego do dnia

close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00