Interpretacja indywidualna z dnia 1 sierpnia 2024 r., Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej, sygn. 0113-KDIPT1-2.4012.410.2024.2.KW
Zastosowanie stawki podatku VAT w wysokości 0% dla dostawy samochodu osobowego.
Zastosowanie stawki podatku VAT w wysokości 0% dla dostawy samochodu osobowego.
Zastosowanie stawki podatku VAT w wysokości 5% na słomki makaronowe biodegradowalne.
Prawo do zastosowania 5% stawki podatku od towarów i usług dla sprzedaży lodów produkowanych metodą tradycyjną, lodów z automatu, deserów lodowych (PKWiU 10.52.10.0) oraz napojów takich jak koktajl mleczny shake (PKWiU 10.51.56.0).
w zakresie opodatkowania usługi wynajmu katamaranu według stawki 0%
w zakresie stawki podatku dla dostawy Zapiekanki z pieczarkami
w zakresie uznania przeniesienia własności Jednostki na rzecz Nabywcy za odpłatną dostawę towarów opodatkowaną na terytorium kraju stawką podatku VAT w wysokości 0% na podstawie art. 83 ust. 1 pkt 1 lit. a ustawy
Podatek od towarów i usług w zakresie stawki podatku VAT dla sprzedaży wyrobów garmażeryjnych.
Podatek od towarów i usług w zakresie stawki podatku.
Uznanie świadczenia Wnioskodawcy polegającego na sprzedaży produktu żywnościowego wraz z wykonaniem czynności dodatkowych na rzecz klienta za usługę restauracyjną, oraz zastosowanie stawki podatku VAT i ustalenie podstawy opodatkowania dla opisanych we wniosku czynności.
Uznanie świadczenia Wnioskodawcy polegającego na sprzedaży produktu żywnościowego wraz z wykonaniem Czynności dodatkowych na rzecz klienta za usługę restauracyjną, oraz zastosowanie stawki podatku VAT i ustalenie podstawy opodatkowania dla opisanych we wniosku czynności.
Uznanie świadczenia Wnioskodawcy polegającego na sprzedaży produktu żywnościowego wraz z wykonaniem Czynności dodatkowych na rzecz klienta za usługę restauracyjną, oraz zastosowanie stawki podatku VAT i ustalenie podstawy opodatkowania dla opisanych we wniosku czynności.
Uznanie świadczenia Wnioskodawcy polegającego na sprzedaży produktu żywnościowego wraz z wykonaniem Czynności dodatkowych na rzecz klienta za usługę restauracyjną, oraz zastosowanie stawki podatku VAT i ustalenie podstawy opodatkowania dla opisanych we wniosku czynności.
Podatek od towarów i usług w zakresie uznania sprzedaży produktów gastronomicznych w lokalu Wnioskodawcy za usługę restauracyjną, zastosowania właściwej stawki podatkowej oraz określenia właściwej podstawy opodatkowania.
Stawka podatku dla mieszaniny łuski kukurydzianej i mąki zarodkowej.
Obniżona do 5% stawka podatku Olej lniany, jadalny, PKWiU 10.41.29.0
w zakresie określenia stawki podatku dla sprzedawanego soku z pokrzywy
Sprzedaż produktów (X i Y), sklasyfikowanych w grupowaniu PKWiU 10.89.19.0, jako wymienionych pod pozycją 48 załącznika nr 3 do ustawy podlega opodatkowaniu obniżoną stawką podatku od towarów i usług w wysokości 8%.
stawki podatku dla dostawy produktów żywnościowych (tj. ciastka Cinna Stix, Lava Cake 10.71.12; przekąski Bread Sticks, Cheese Bread 10.71.11; przekąski - polędwiczki i skrzydełka 10.85.11; sałatki Colesław 10.85.13; napoje Coca Cola i Coca Cola Zero, Fanta, Nestea Green, Nestea Lemon, Nestea Peach, Sprite (wszystkie w różnych rozmiarach butelek) 11.07.19.0; woda mineralna Kropla Beskidu 11.07.11;
w zakresie stawki podatku dla dostawy pizzy
Podatek od towarów i usług w zakresie stawki podatku dla sprzedaży produktów przeznaczonych do spożycia na wynos oraz dla sprzedaży produktów przeznaczonych do spożycia na miejscu.
uznanie za dostawę towarów sprzedaży posiłków z dostawą do klienta i posiłków przeznaczonych do odbioru przez klienta w lokalu bez możliwości ich spożycia
Jaką stawkę podatku VAT należy zastosować przy sprzedaży:- soku surowego (moszcz jabłkowy) wykorzystywany do produkcji win i koncentratów PKWiU 10.32;- odpadów z jabłek (wszelkie pozostałości z owoców i warzyw po wyprodukowaniu soków tj. obierki, skórki, wytłoki) PKWiU 10.39.30.0.
Sprzedaż przez Wnioskodawcę owoców świeżych schłodzonych zaklasyfikowanych do grupowania PKWiU 10.39.21.0 podlega opodatkowaniu preferencyjną 5% stawką podatku od towarów i usług.