-
ArtykułaktualnyJak rozliczać VAT od sprzedaży posiłków na wynos26.06.2024
-
PoradaaktualnaJak na potrzeby VAT traktować opłatę za plastikowe naczynia?06.02.2024
-
ArtykułnieaktualnyInformacje ważne dla klientów biur rachunkowych – listopad 2023 r.06.11.2023
-
Artykułz dnia 11.07.2023Najem krótkoterminowy z wyżywieniem to usługi turystyki11.07.2023
-
Artykułz dnia 27.06.2023Przepisy o szatniach utrudniają restauracjom prowadzenie biznesu27.06.2023
-
PoradaCzy foodtruck powinien być wyposażony w kasę online06.09.2021
-
ArtykułKasy rejestrujące – wymiana, ulga na zakup, faktury do paragonów01.02.2020
-
PoradaCzy napiwki od klientów powinny być opodatkowane VAT05.12.2019
-
ArtykułJaka stawka VAT na kanapki?
12.10.2018
-
ArtykułEwidencja podatku VAT w księgach rachunkowych07.09.2017
-
ArtykułKonsekwencje braku wystawiania paragonów w branży gastronomicznej – ostrzeżenie MF19.07.2017
-
ArtykułVAT naliczony - kiedy nie odliczymy VAT28.06.2015
-
ArtykułZatrudnianie pracowników w działalności sezonowej29.05.2012
-
PoradaVAT15.10.2011
-
PoradaLeasing15.10.2011
-
PoradaKoszty uzyskania przychodu i amortyzacja15.10.2011
-
PoradaPrzychody15.10.2011
-
PoradaCzy przysługuje prawo do odliczenia VAT przy zakupie gotowych posiłków fakturowanych jako usługi gastronomiczne15.06.2011
-
PoradaPrzychody pracowników i koszty pracodawcy02.03.2011
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00