Interpretacja
Wiążąca Informacja Stawkowa z dnia 25 listopada 2021 r., Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej, 0115-KDST1-3.440.148.2021.1.AK
WIS TOWAR - wafelek z kremem.
Na podstawie art. 13 § 2a pkt 2 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. – Ordynacja podatkowa (Dz. U. z 2021 r., poz. 1540 z późn. zm.), zwanej dalej Ordynacją podatkową i art. 42a ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (Dz. U. z 2021 r., poz. 685 z późn. zm.), zwanej dalej ustawą, po rozpatrzeniu wniosku (…). z dnia 6 października 2021 r. (data wpływu 8 października 2021 r.), uzupełnionego w dniu 3 listopada 2021 r. (daty wpływu), o wydanie wiążącej informacji stawkowej, Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej wydaje niniejszą wiążącą informację stawkową.
Przedmiot wniosku: towar – wafelek z kremem (…)
Opis towaru: (…), gramatura netto opakowania (…). Wafelek z kremem (…)
Rozstrzygnięcie: CN 18
Stawka podatku od towarów i usług: 23 %
Podstawa prawna: art. 41 ust. 1 w związku z art. 146aa ust. 1 pkt 1 ustawy
Cel wydania WIS: określenie stawki podatku od towarów i usług
UZASADNIENIE
W dniu 8 października 2021 r. Wnioskodawca złożył wniosek, uzupełniony w dniu 3 listopada 2021 r. (daty wpływu), w zakresie sklasyfikowania towaru: „wafelek z kremem (…)” według Nomenklatury scalonej (CN) na potrzeby określenia stawki podatku od towarów i usług.
Przedmiotem wniosku jest wafelek z kremem (…).
Skład wyrobu (…).
(…)
(…)
Typ: (…).
Smak: (…).
Opis procesu produkcji wyrobu
(…) - nazwa handlowa), gramatura netto opakowania (…) (torebka).
Wafelek z kremem(…) (nazwa prawna).
(…) (nazwa handlowa), gramatura netto opakowania (…) (torebka).
Wafelek z kremem (…) (nazwa prawna)
1. Przygotowanie surowców/komponentów/opakowań.
2. Wytwarzanie kremu.
3. Wypiek i kondycjonowanie listków waflowych (kształtowych).
4. Deponowanie kremu oraz masy karmelowej na listkach waflowych.
5. Składanie listków waflowych w płaty waflowe.
6. Chłodzenie płatów waflowych.
7. Cięcie płatów waflowych na korpusy waflowe.
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right