Interpretacja
Wiążąca Informacja Stawkowa z dnia 15 lutego 2021 r., Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej, 0115-KDST1-1.450.1287.2020.2.KM
WIS TOWAR - półprodukt; mięso pierogowe.
Na podstawie art. 13 § 2a pkt 2 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. – Ordynacja podatkowa (Dz. U. z 2020 r., poz. 1325, z późn. zm.), zwanej dalej Ordynacją podatkową, i art. 42a ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (Dz. U. z 2020 r., poz. 106, z późn. zm.), zwanej dalej ustawą, po rozpatrzeniu wniosku (…) z dnia 6 listopada 2020 r. (data wpływu 6 listopada 2020 r.), uzupełnionego w dniu 8 lutego 2021 r., Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej wydaje niniejszą wiążącą informację stawkową.
Przedmiot wniosku: towar – „(…)”
Opis towaru: półprodukt - mięso pierogowe o składzie: mięso wołowe, mięso wieprzowe, sól, (…)
Rozstrzygnięcie: CN 16
Stawka podatku od towarów i usług: 5%
Podstawa prawna: art. 41 ust. 2a ustawy, w związku z art. 146aa ust. 1a oraz poz. 11 załącznika nr 10 do ustawy.
Cel wydania WIS: określenie stawki podatku od towarów i usług
UZASADNIENIE
W dniu 6 listopada 2020 r. Wnioskodawca złożył wniosek, uzupełniony w dniu 8 lutego 2021 r., w zakresie sklasyfikowania towaru: „(…)” według Nomenklatury scalonej (CN) na potrzeby określenia stawki podatku od towarów i usług.
W treści wniosku oraz jego uzupełnieniu przedstawiono następujący szczegółowy opis towaru.
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right