Interpretacja
Wiążąca Informacja Stawkowa z dnia 27 kwietnia 2020 r., Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej, 0115-KDST1-2.450.338.2020.1.BJ
WIS TOWAR - mięsne danie gotowe.
Na podstawie art. 13 § 2a pkt 2 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. – Ordynacja podatkowa (Dz. U. z 2019 r., poz. 900, z późn. zm.), zwanej dalej Ordynacją podatkową, i art. 42a ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (Dz. U. z 2020 r., poz. 106, z późn. zm.), zwanej dalej ustawą, po rozpatrzeniu wniosku (...) z dnia 20 lutego 2020 r. (data wpływu), uzupełnionym w dniu 9 marca 2020 r. (data wpływu), Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej wydaje niniejszą wiążącą informację staw kową.
Przedmiot wniosku: towar – strogonow (…)
Opis towaru: danie gotowe, w skład którego wchodzą - zgodnie z deklaracją Wnioskodawcy – łopatka (...), pieczarki (...), cebula (...), koncentrat pomidorowy, śmietana, musztarda (...), sos (...).
Rozstrzygnięcie: CN 16
Stawka podatku od towarów i usług: 5%
Podstawa prawna: art. 41 ust. 2a ustawy w związku z poz. 11 załącznika nr 10 do ustawy
Cel wydania WIS: określenie stawki podatku od towarów i usług.
UZASADNIENIE
W dniu 20 lutego 2020 r. Wnioskodawca złożył wniosek w zakresie sklasyfikowania towaru: strogonow (…)według Nomenklatury scalonej (CN) na potrzeby określenia stawki podatku od towarów i usług.
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right