Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
insert_drive_file

Interpretacja

TEMATY:
TEMATY:

Wiążąca Informacja Stawkowa z dnia 16 kwietnia 2020 r., Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej, 0115-KDST2-1.450.178.2020.1.MG

WIS TOWAR - przetwory z mięsa.


Na podstawie art. 13 § 2a pkt 2 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. – Ordynacja podatkowa (Dz. U. z 2019 r., poz. 900, z późn. zm.), zwanej dalej Ordynacją podatkową i art. 42a ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (Dz. U. z 2020 r., poz. 106, z późn. zm.), zwanej dalej ustawą, po rozpatrzeniu wniosku (…) z dnia 20 lutego 2020 r. (data wpływu), uzupełnionego w dniu 9 marca 2020 r. (data wpływu), Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej wydaje niniejszą wiążącą informację stawko wą.


Przedmiot wniosku: towar – kurczak (…) z ryżem i warzywami


Opis towaru: danie gotowe składające się z (…), zapakowane w jednokomorowym pojemniku w atmosferze modyfikowanej, gotowe do spożycia po podgrzaniu


Rozstrzygnięcie: CN 16


Stawka podatku od towarów i usług: 5%


Podstawa prawna: art. 41 ust. 2a ustawy w związku z poz. 11 załącznika nr 10 do ustawy


Cel wydania WIS: określenie stawki podatku od towarów i usług


UZASADNIENIE


W dniu 20 lutego 2020 r. Wnioskodawca złożył wniosek, uzupełniony w dniu 9 marca 2020 r., w zakresie sklasyfikowania towaru: „kurczak (…) z ryżem i warzywami” według Nomenklatury scalonej (CN) na potrzeby określenia stawki podatku od towarów i usług.

close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00