Interpretacja
Wiążąca Informacja Stawkowa z dnia 16 kwietnia 2020 r., Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej, 0115-KDST2-1.450.178.2020.1.MG
WIS TOWAR - przetwory z mięsa.
Na podstawie art. 13 § 2a pkt 2 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. – Ordynacja podatkowa (Dz. U. z 2019 r., poz. 900, z późn. zm.), zwanej dalej Ordynacją podatkową i art. 42a ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (Dz. U. z 2020 r., poz. 106, z późn. zm.), zwanej dalej ustawą, po rozpatrzeniu wniosku (…) z dnia 20 lutego 2020 r. (data wpływu), uzupełnionego w dniu 9 marca 2020 r. (data wpływu), Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej wydaje niniejszą wiążącą informację stawko wą.
Przedmiot wniosku: towar – kurczak (…) z ryżem i warzywami
Opis towaru: danie gotowe składające się z (…), zapakowane w jednokomorowym pojemniku w atmosferze modyfikowanej, gotowe do spożycia po podgrzaniu
Rozstrzygnięcie: CN 16
Stawka podatku od towarów i usług: 5%
Podstawa prawna: art. 41 ust. 2a ustawy w związku z poz. 11 załącznika nr 10 do ustawy
Cel wydania WIS: określenie stawki podatku od towarów i usług
UZASADNIENIE
W dniu 20 lutego 2020 r. Wnioskodawca złożył wniosek, uzupełniony w dniu 9 marca 2020 r., w zakresie sklasyfikowania towaru: „kurczak (…) z ryżem i warzywami” według Nomenklatury scalonej (CN) na potrzeby określenia stawki podatku od towarów i usług.
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right