Interpretacja
Wiążąca Informacja Stawkowa z dnia 24 marca 2020 r., Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej, 0112-KDSL2-1.450.70.2020.2.SS
WIS TOWAR
Na podstawie art. 13 § 2a pkt 2 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. – Ordynacja podatkowa (Dz. U. z 2019 r., poz. 900, z późn. zm.), zwanej dalej Ordynacją podatkową, i art. 42a ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (Dz. U. z 2020 r., poz. 106), zwanej dalej ustawą, po rozpatrzeniu wniosku Spółki z ograniczoną odpowiedzialnością Spółki komandytowej z dnia 16 stycznia 2020 r. (data wpływu 22 stycznia 2020 r.), uzupełnionym pismem z dnia 2 marca 2020 r. (data wpływu 5 marca 202 0 r.), Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej wydaje niniejszą wiążącą informację stawkową:
Przedmiot wniosku: towar – (…).
Opis towaru:
OPIS PROCESU: Wskazany produkt reprezentuje grupę asortymentową (…), której bazę stanowią warzywa surowe (w tym wypadku składnik podstawowy: (…)), (…) (w tradycyjny sposób, bez użycia środków konserwujących i zakwaszających) oraz olej. Poszczególne składniki warzywne poddawane są cięciu na cząstki o ustalonej wielkości, które następnie są ważone i łączone ze sobą oraz sosem (…), przyprawami i dodatkami w procesie mieszania. Po wymieszaniu produkt poddawany jest ocenie na zgodność z ustalonymi kr yteriami sensorycznymi i fizykochemicznymi, a następnie pakowany manualnie lub automatycznie. Pakowanie polega na zadozowaniu produktu, szczelnym zamknięciu poprzez zgrzew platynką zabezpieczającą oraz założeniem wieczka.
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right