Interpretacja
Wiążąca Informacja Stawkowa z dnia 28 lutego 2020 r., Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej, 0115-KDST1-2.450.102.2019.1.EA
WIS TOWAR - produkt spożywczy: wyrób cukierniczy.
Na podstawie art. 13 § 2a pkt 2 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. – Ordynacja podatkowa (Dz. U. z 2019 r., poz. 900, z późn. zm.), zwanej dalej Ordynacją podatkową, i art. 42a ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (Dz. U. z 2020 r., poz. 106), zwanej dalej ustawą, po rozpatrzeniu wniosku (…) z dnia 20 grudnia 2019 r. (data wpływu 23 grudnia 2019 r.), Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej wydaje niniejszą wiążącą informację stawkową.
Przedmiot wniosku: towar – (…)
Opis: (…). Produkt zawierający w swoim składzie – zgodnie z deklaracją Wnioskodawcy – syrop glukozowy, słód jęczmienny w proszku, cukier, mleko w proszku odtłuszczone, serwatka w proszku, ekstrakt (…), substancje spulchniające, tłuszcz (…), sól, emulgator.
Rozstrzygnięcie: CN 17
Stawka podatku od towarów i usług: 23%
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right