Interpretacja
Wiążąca Informacja Stawkowa z dnia 26 maja 2020 r., Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej, 0111-KDSB1-1.450.163.2020.1.JJ
WIS towar – sos (...)
Na podstawie art. 13 § 2a pkt 2 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. – Ordynacja podatkowa (Dz. U. z 2019 r., poz. 900 z późn. zm.), zwanej dalej Ordynacją podatkową i art. 42a ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (Dz. U. z 2020 r., poz. 106 z późn. zm.), zwanej dalej ustawą, po rozpatrzeniu wniosku (…) z dnia … r. (data wpływu … r.), Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej wydaje niniejszą wiążącą informację stawkową.
Przedmiot wniosku: towar – sos (…)
Opis towaru: Sos (…).
SKŁADNIKI: cukier (…), syrop glukozowy (…), przecier truskawkowy (…), woda (…), kwas cytrynowy (…), substancja zagęszczająca (…), substancja konserwująca (….), aromat (…).
Rozstrzygnięcie: CN 2103.
Stawka VAT: 8 %
Podstawa prawna: art. 41 ust. 2 ustawy w związku z poz. 4 załącznika nr 3 do ustawy.
Cel wydania WIS: określenie stawki podatku od towarów i usług.
UZASADNIENIE
W dniu ... r. Wnioskodawca złożył wniosek w zakresie sklasyfikowania towaru: sos (…) według Nomenklatury scalonej (CN) na potrzeby określenia stawki podatku od towarów i usług.
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right