Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
insert_drive_file

Interpretacja

TEMATY:
TEMATY:

Wiążąca Informacja Stawkowa z dnia 26 maja 2020 r., Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej, 0111-KDSB1-1.450.163.2020.1.JJ

WIS towar – sos (...)

Na podstawie art. 13 § 2a pkt 2 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. – Ordynacja podatkowa (Dz. U. z 2019 r., poz. 900 z późn. zm.), zwanej dalej Ordynacją podatkową i art. 42a ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (Dz. U. z 2020 r., poz. 106 z późn. zm.), zwanej dalej ustawą, po rozpatrzeniu wniosku (…) z dnia … r. (data wpływu … r.), Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej wydaje niniejszą wiążącą informację stawkową.

Przedmiot wniosku: towar – sos (…)

Opis towaru: Sos (…).

SKŁADNIKI: cukier (…), syrop glukozowy (…), przecier truskawkowy (…), woda (…), kwas cytrynowy (…), substancja zagęszczająca (…), substancja konserwująca (….), aromat (…).

Rozstrzygnięcie: CN 2103.

Stawka VAT: 8 %

Podstawa prawna: art. 41 ust. 2 ustawy w związku z poz. 4 załącznika nr 3 do ustawy.

Cel wydania WIS: określenie stawki podatku od towarów i usług.

UZASADNIENIE

W dniu ... r. Wnioskodawca złożył wniosek w zakresie sklasyfikowania towaru: sos (…) według Nomenklatury scalonej (CN) na potrzeby określenia stawki podatku od towarów i usług.

close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00