Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
insert_drive_file

Interpretacja

Interpretacja indywidualna z dnia 27.11.2018, sygn. 0112-KDIL2-1.4012.546.2018.1.SS, Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej, sygn. 0112-KDIL2-1.4012.546.2018.1.SS

Prawo do obniżenia kwoty podatku należnego o kwotę podatku naliczonego w związku z realizacją projektu współpracy.

Na podstawie art. 13 § 2a, art. 14b § 1 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. Ordynacja podatkowa (Dz. U. z 2018 r., poz. 800, z późn. zm.) Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej stwierdza, że stanowisko Wnioskodawcy przedstawione we wniosku z dnia 8 października 2018 r. (data wpływu 18 października 2018 r.), o wydanie interpretacji indywidualnej dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie prawa do obniżenia kwoty podatku należnego o kwotę podatku naliczonego w związku z realizacją projektu współpracy jest prawidłowe.

UZASADNIENIE

W dniu 18 października 2018 r. wpłynął do tutejszego organu ww. wniosek o wydanie interpretacji indywidualnej dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie prawa do obniżenia kwoty podatku należnego o kwotę podatku naliczonego w związku z realizacją projektu współpracy.

We wniosku przedstawiono następujący stan faktyczny.

Stowarzyszenie Lokalna Grupa Działania we współpracy z 3 Lokalnymi Grupami Działania: ,,A, B oraz Stowarzyszenie C, w ramach poddziałania 19.3 Przygotowanie i realizacja działań w zakresie współpracy z lokalną grupą działania, objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020, w roku 2018 realizuje projekt współpracy pn.: (). Umowa na realizację została zawarta z Urzędem Marszałkowskim w dniu 14 sierpnia 2018 r.

Lokalna Grupa Działania realizuje następujące działania:

  1. Organizacja warsztatów kulinarnych, celem działania było zapoznanie się z recepturami oraz sposobem sporządzania i inwentaryzacja tradycyjnych potraw wywodzących się z obszarów partnerskich LGD z D i E, z okolic F oraz opracowanie listy kulinariów mogących aplikować o miano produktu tradycyjnego.
close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00