Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka

Interpretacja indywidualna z dnia 03.08.2018, sygn. 0112-KDIL2-2.4012.254.2018.1.JK, Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej, sygn. 0112-KDIL2-2.4012.254.2018.1.JK

Stawka podatku posiłki gotowe.

Na podstawie art. 13 § 2a, art. 14b § 1 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. Ordynacja podatkowa (Dz. U. z 2018 r., poz. 800, z późn. zm.) Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej stwierdza, że stanowisko Wnioskodawcy przedstawione we wniosku z dnia 6 czerwca 2018 r. (data wpływu 15 czerwca 2018 r.) o wydanie interpretacji przepisów prawa podatkowego dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie stawki podatku jest prawidłowe.

UZASADNIENIE

W dniu 15 czerwca 2018 r. wpłynął do tutejszego organu ww. wniosek o wydanie interpretacji indywidualnej dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie stawki podatku.

We wniosku przedstawiono następujący stan faktyczny.

Wnioskodawca prowadzi działalność ręcznej produkcji pierogów polegającą na wyrabianiu ciasta, przygotowaniu farszu, zlepieniu pierogów i ugotowaniu ich. Czynności wykonywane przy produkcji są ściśle związane z przygotowaniem żywności gotowej do sprzedaży. Gotowe pierogi są pakowane i przeznaczone do dalszej odsprzedaży klientom głównie sklepom spożywczym, marginalne ilości są sprzedawane w punkcie produkcyjnym również w opakowaniu i na wagę. Wszystkie działania Zainteresowanego mają na celu przygotowanie posiłków gotowych do sprzedaży, nie prowadzi on usług restauracyjnych i nie ma możliwości spożywania zakupionych produktów na miejscu. Sprzedaż gotowych produktów klasyfikowana jest jako PKWiU 10.85.1 oraz 10.73.11.0.

close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00