Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
insert_drive_file

Interpretacja

Interpretacja indywidualna z dnia 16.05.2017, sygn. 0115-KDIT1-1.4012.88.2017.1.JP, Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej, sygn. 0115-KDIT1-1.4012.88.2017.1.JP

Stawka podatku dla dostawy napojów.

Na podstawie art. 13 § 2a, art. 14b § 1 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. Ordynacja podatkowa (Dz. U. z 2017 r., poz. 201, z późn. zm.) Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej stwierdza, że stanowisko Wnioskodawcy - przedstawione we wniosku z dnia 15 marca 2017 r. (data wpływu 23 marca 2017 r.). o wydanie interpretacji przepisów prawa podatkowego, dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie stawki podatku dla dostawy napojów xx xxx oraz xxx yyy - jest prawidłowe.

UZASADNIENIE

W dniu 23 marca 2017 r. został złożony wniosek, o wydanie interpretacji przepisów prawa podatkowego w indywidualnej sprawie dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie stawki podatku dla dostawy napojów xxx xxx oraz xx yyy.

We wniosku przedstawiono następujące zdarzenie przyszłe.

Spółka jest zarejestrowana jako czynny podatnik VAT i zajmuje się produkcją i dystrybucją suplementów diety oraz odżywek dla osób aktywnych fizycznie. Produkcja wyrobów zlecana jest zewnętrznie podwykonawcom. Spółka ustaliła, że dwa wymienione poniżej produkty mieszczą się w grupowaniu PKWiU 11.07.19.0 Pozostałe napoje bezalkoholowe.

  1. xxx xxx. Suplement diety. Smaki: poncz owocowy, grejpfrut, cytrynowy, pomarańczowy. Opis: suplement diety w płynie zawierający kompleks aminokwasów o rozgałęzionych łańcuchach bocznych we wzajemnym stosunku ilościowym 2:1:1. Polecany osobom aktywnym fizycznie. Skład: woda 93,477%; kompleks xxx (L-leucyna 2.083%, L-izoleucyna 1,043%; L-walina 1,043%), kwas (kwas cytrynowy) 1,8%; zhydrolizowana Kazeina XXX (z mleka) 0,042%; hydrolizowany izolat białka serwatkowego XYZ (z mleka) 0,042%; aromat 0,17%; regulator kwasowości (cytrynian sodu) 0,2%; substancje słodzące (sukraloza 0,024%, acesulfam K 0,038%), substancje konserwujące (sorbin potasu 0,024%, benzoesan sodu 0,014%).
close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00