Interpretacja
Interpretacja indywidualna z dnia 26.11.2015, sygn. ILPP3/4512-1-148/15-2/WN, Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu, sygn. ILPP3/4512-1-148/15-2/WN
Podatek od towarów i usług w zakresie zastosowania obniżonej stawki podatku VAT 8% dla wyrobu Bułki mleczne (..).
Na podstawie art. 14b § 1 i § 6 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. Ordynacja podatkowa (Dz. U. z 2015 r., poz. 613, z późn. zm.) oraz § 6 pkt 4 rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 22 kwietnia 2015 r. w sprawie upoważnienia do wydawania interpretacji przepisów prawa podatkowego (Dz. U. z 2015 r., poz. 643) Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu działający w imieniu Ministra Finansów stwierdza, że stanowisko Pana przedstawione we wniosku z dnia 16 września 2015 r. (data wpływu 18 września 2015 r.) o wydanie interpretacji przepisów prawa podatkowego dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie zastosowania obniżonej stawki podatku VAT 8% dla wyrobu Bułki mleczne (..) jest prawidłowe.
UZASADNIENIE
W dniu 18 września 2015 r. został złożony ww. wniosek o wydanie interpretacji indywidualnej dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie zastosowania obniżonej stawki podatku
VAT 8% dla wyrobu Bułki mleczne ().
We wniosku przedstawiono następujący stan faktyczny i zdarzenie przyszłe.
Wnioskodawca w ramach prowadzonej przez siebie jednoosobowej działalności gospodarczej zajmuje się między innymi dystrybucją na rynku polskim wyprodukowanego w Republice Francuskiej wyrobu Bułki mleczne (). Pieczywo pszenne drożdżowe z mlekiem odtłuszczonym. Składniki: mąka pszenna (51%), mleko odtłuszczone (20%), cukier, pasteryzowana masa jajowa (10%), olej palmowy, woda, masło skoncentrowane, błonnik pszenny, drożdże, gluten pszenny, sól, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mono- i diacetylowinowym; substancje konserwujące: kwas sorbowy, propionian wapnia; przeciwutleniacz: kwas askorbinowy; barwnik: karoteny. Produkt zawiera zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą). Może zawierać śladowe ilości soi.
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right