Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
insert_drive_file

Interpretacja

Interpretacja indywidualna z dnia 26.11.2015, sygn. ILPP3/4512-1-148/15-2/WN, Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu, sygn. ILPP3/4512-1-148/15-2/WN

Podatek od towarów i usług w zakresie zastosowania obniżonej stawki podatku VAT 8% dla wyrobu Bułki mleczne (..).

Na podstawie art. 14b § 1 i § 6 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. Ordynacja podatkowa (Dz. U. z 2015 r., poz. 613, z późn. zm.) oraz § 6 pkt 4 rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 22 kwietnia 2015 r. w sprawie upoważnienia do wydawania interpretacji przepisów prawa podatkowego (Dz. U. z 2015 r., poz. 643) Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu działający w imieniu Ministra Finansów stwierdza, że stanowisko Pana przedstawione we wniosku z dnia 16 września 2015 r. (data wpływu 18 września 2015 r.) o wydanie interpretacji przepisów prawa podatkowego dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie zastosowania obniżonej stawki podatku VAT 8% dla wyrobu Bułki mleczne (..) jest prawidłowe.

UZASADNIENIE

W dniu 18 września 2015 r. został złożony ww. wniosek o wydanie interpretacji indywidualnej dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie zastosowania obniżonej stawki podatku

VAT 8% dla wyrobu Bułki mleczne ().

We wniosku przedstawiono następujący stan faktyczny i zdarzenie przyszłe.

Wnioskodawca w ramach prowadzonej przez siebie jednoosobowej działalności gospodarczej zajmuje się między innymi dystrybucją na rynku polskim wyprodukowanego w Republice Francuskiej wyrobu Bułki mleczne (). Pieczywo pszenne drożdżowe z mlekiem odtłuszczonym. Składniki: mąka pszenna (51%), mleko odtłuszczone (20%), cukier, pasteryzowana masa jajowa (10%), olej palmowy, woda, masło skoncentrowane, błonnik pszenny, drożdże, gluten pszenny, sól, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mono- i diacetylowinowym; substancje konserwujące: kwas sorbowy, propionian wapnia; przeciwutleniacz: kwas askorbinowy; barwnik: karoteny. Produkt zawiera zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą). Może zawierać śladowe ilości soi.

close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00