Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
insert_drive_file

Interpretacja

Interpretacja indywidualna z dnia 22.06.2015, sygn. ITPP1/4512-372/15/AJ, Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy, sygn. ITPP1/4512-372/15/AJ

Sposób opodatkowania świadczonych usług gastronomicznych.

Na podstawie art. 14b § 1 i § 6 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. Ordynacja podatkowa (Dz. U. z 2015 r., poz. 613) oraz § 4 rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 20 czerwca 2007 r. w sprawie upoważnienia do wydawania interpretacji przepisów prawa podatkowego (Dz. U. Nr 112, poz. 770 z późn. zm.) Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy działający w imieniu Ministra Finansów stwierdza, że stanowisko przedstawione we wniosku z dnia 25 marca 2015 r. (data wpływu 31 marca 2015 r.), uzupełnionym w dniu 2 czerwca 2015 r. o wydanie interpretacji przepisów prawa podatkowego, dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie sposobu opodatkowania świadczonych usług gastronomicznych jest prawidłowe.

UZASADNIENIE

W dniu 31 marca 2015 r. został złożony wniosek, uzupełniony w dniu 2 czerwca 2015 r. o wydanie interpretacji przepisów prawa podatkowego w indywidualnej sprawie dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie sposobu opodatkowania świadczonych usług gastronomicznych.

We wniosku i uzupełnieniu do niego przedstawiono następujący stan faktyczny.

Przedmiotem prowadzonej przez Panią działalności gospodarczej jest m. in. świadczenie usług gastronomicznych (PKWiU 56). W swojej ofercie ma Pani gotowe dania oraz napoje. Sprzedaż usługi ewidencjonowana jest z użyciem kasy fiskalnej oraz na życzenie klienta dokumentowana jest także dodatkowo fakturą VAT.

close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00