Interpretacja
Interpretacja indywidualna z dnia 22.06.2015, sygn. ITPP1/4512-372/15/AJ, Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy, sygn. ITPP1/4512-372/15/AJ
Sposób opodatkowania świadczonych usług gastronomicznych.
Na podstawie art. 14b § 1 i § 6 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. Ordynacja podatkowa (Dz. U. z 2015 r., poz. 613) oraz § 4 rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 20 czerwca 2007 r. w sprawie upoważnienia do wydawania interpretacji przepisów prawa podatkowego (Dz. U. Nr 112, poz. 770 z późn. zm.) Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy działający w imieniu Ministra Finansów stwierdza, że stanowisko przedstawione we wniosku z dnia 25 marca 2015 r. (data wpływu 31 marca 2015 r.), uzupełnionym w dniu 2 czerwca 2015 r. o wydanie interpretacji przepisów prawa podatkowego, dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie sposobu opodatkowania świadczonych usług gastronomicznych jest prawidłowe.
UZASADNIENIE
W dniu 31 marca 2015 r. został złożony wniosek, uzupełniony w dniu 2 czerwca 2015 r. o wydanie interpretacji przepisów prawa podatkowego w indywidualnej sprawie dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie sposobu opodatkowania świadczonych usług gastronomicznych.
We wniosku i uzupełnieniu do niego przedstawiono następujący stan faktyczny.
Przedmiotem prowadzonej przez Panią działalności gospodarczej jest m. in. świadczenie usług gastronomicznych (PKWiU 56). W swojej ofercie ma Pani gotowe dania oraz napoje. Sprzedaż usługi ewidencjonowana jest z użyciem kasy fiskalnej oraz na życzenie klienta dokumentowana jest także dodatkowo fakturą VAT.
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right