Interpretacja
Interpretacja indywidualna z dnia 28.08.2014, sygn. IBPP2/443-763/14/RSz, Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach, sygn. IBPP2/443-763/14/RSz
zastosowanie stawki podatku VAT oraz ustalenia podstawy opodatkowania do opisanych we wniosku czynności
Na podstawie 14b § 1 i § 6 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997r. Ordynacja podatkowa (t.j. Dz. U. z 2012r., poz. 749 ze zm.) oraz § 2 i § 5 rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 20 czerwca 2007r. w sprawie upoważnienia do wydawania interpretacji przepisów prawa podatkowego (Dz. U. Nr 112, poz. 770 ze zm.) Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach, działający w imieniu Ministra Finansów, stwierdza, że stanowisko Wnioskodawcy przedstawione we wniosku z 2 kwietnia 2014r. (data wpływu 15 maja 2014r.), uzupełnionym pismem z 13 sierpnia 2014r. (data wpływu 19 sierpnia 2014r.), o wydanie pisemnej interpretacji przepisów prawa podatkowego dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie zastosowania stawki podatku VAT oraz ustalenia podstawy opodatkowania do opisanych we wniosku czynności jest nieprawidłowe.
UZASADNIENIE
W dniu 15 maja 2014r. został złożony ww. wniosek o wydanie pisemnej interpretacji przepisów prawa podatkowego w indywidualnej sprawie dotyczącej podatku od towarów i usług m.in. w zakresie:
- zastosowania stawki podatku VAT do opisanych we wniosku czynności oraz
- ustalenia podstawy opodatkowania dla przedmiotowych czynności
(dotyczy pytań oznaczonych we wniosku nr 3 i nr 4).
Ww. wniosek został uzupełniony pismem z 13 sierpnia 2014r. (data wpływu 19 sierpnia 2014r.), będącym odpowiedzią na wezwanie tut. organu z 5 sierpnia 2014r. znak: IBPP2/443-461/14/BW.
W przedmiotowym wniosku zostały przedstawione następujące zaistniałe stany faktyczne:
Wnioskodawca jest podmiotem prowadzącym działalność gospodarczą na terytorium Polski, polskim podatnikiem VAT. Wnioskodawca m.in. prowadził punkty gastronomiczne (restauracje), w których oferował/sprzedał produkty żywnościowe - produkty te były sprzedawane przez Wnioskodawcę w lokalach według zbliżonego, ale niejednakowego modelu działalności. Poniżej Wnioskodawca przedstawia zasady prowadzenia sprzedaży usług gastronomicznych w poszczególnych lokalach.
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right