Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka

Interpretacja indywidualna z dnia 10.06.2011, sygn. ITPP1/443-415a/11/TS, Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy, sygn. ITPP1/443-415a/11/TS

Według jakich stawek podatku od towarów i usług opodatkowana jest sprzedaż przez Wnioskodawcę produktów na terytorium RP począwszy od dnia 1 stycznia 2011 r.?

Na podstawie art. 14b § 1 i § 6 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. Ordynacja podatkowa (t.j. Dz. U. z 2005 r. Nr 8, poz. 60 ze zm.) oraz § 4 rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 20 czerwca 2007 r. w sprawie upoważnienia do wydawania interpretacji przepisów prawa podatkowego (Dz. U. Nr 112, poz. 770 ze zm.), Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy, działając w imieniu Ministra Finansów stwierdza, że stanowisko przedstawione we wniosku z dnia 17 marca 2011 r. (data wpływu 18 marca 2011 r.), uzupełnionym pismem z dnia 16 maja 2011 r. (data wpływu 17 maja 2011 r.) o udzielenie pisemnej interpretacji przepisów prawa podatkowego dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie stawki podatku stosowanej w odniesieniu do produkowanych wyrobów jest prawidłowe.

UZASADNIENIE

W dniu 18 marca 2011 r. został złożony wniosek, uzupełniony pismem z dnia 17 maja 2011 r., o udzielenie pisemnej interpretacji przepisów prawa podatkowego w indywidualnej sprawie dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie stawki podatku stosowanej w odniesieniu do produkowanych wyrobów.

W przedmiotowym wniosku przedstawiono następujący stan faktyczny.

Spółka jest producentem wymienionych w pozycjach 1-50 produktów. Ponadto zajmuje się również sprzedażą w kraju tłuszczu palmowego jadalnego (do smażenia) produkowanego przez innych producentów (pozycje 51 i 52). Opis każdego z produktów uwzględnia: nazwę handlową, kod, rodzaj, skład oraz sposób wytwarzania i przechowywania produktu, a także kod produktu zgodnie z zasadami metodycznymi PKWiU wprowadzonej rozporządzeniem Rady Ministrów z dnia 29 października 2008 r. (Dz. U. Nr 207, poz. 1293 z późn, zm.), wynikający z interpretacji statystycznych Urzędu Statystycznego, zawartych w pismach z dnia 1 lutego oraz 29 marca 2011 r.

close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00