comment
Porada
Porada
aktualna
na dzień 23-11-2024
Porada
aktualna
na dzień 23-11-2024
Data publikacji: 2024-04-17
Czy wystawiając refakturę za usługę gastronomiczną należy przyjąć za podstawę kwotę netto, czy brutto z faktury zakupowej
PROBLEM
Zakupiliśmy usługę gastronomiczną, którą chcemy refakturować (wiadomo, że przy usługach gastronomicznych nie mamy prawa do odliczenia VAT z faktury zakupowej). Czy wystawiając refakturę powinniśmy przyjąć za podstawę kwotę netto z faktury zakupowej, czy kwotę brutto? Czy na wystawionej refakturze powinniśmy zastosować stawkę 8% VAT? Czy koszt wynikający z faktury zakupowej będziemy mogli zaliczyć do podatkowych kosztów uzyskania przychodów?
Pozostało 74% treści
Chcesz uzyskać dostęp? Skorzystaj z bezpłatnego abonamentu
Zobacz także
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right