Interpretacja
Wiążąca Informacja Stawkowa z dnia 19 marca 2021 r., Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej, 0115-KDST1-1.450.1415.2020.2.ANJ
WIS TOWAR – makaron; danie gotowe.
Na podstawie art. 13 § 2a pkt 2 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. – Ordynacja podatkowa (Dz. U. z 2020 r., poz. 1325 z późn. zm.), zwanej dalej Ordynacją podatkową, i art. 42a ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (Dz. U. z 2020 r., poz. 106 z późn. zm.), zwanej dalej ustawą, po rozpatrzeniu wniosku (…) z dnia 15 grudnia 2020 r. (data wpływu 22 grudnia 2020 r.), uzupełnionego w dniu 25 lutego 2021 r. (data wpływu), Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej wydaje niniejszą wiążącą informację stawkową.
Przedmiot wniosku: towar – Makaron (…)
Opis towaru: danie gotowe, w którego skład – zgodnie z deklaracją Wnioskodawcy – wchodzą m.in.: (…)
Rozstrzygnięcie: CN 19
Stawka podatku od towarów i usług: 5%
Podstawa prawna: art. 41 ust. 2a ustawy, w związku z poz. 12 załącznika nr 10 do ustawy
Cel wydania WIS: określenie stawki podatku od towarów i usług
UZASADNIENIE
W dniu 22 grudnia 2020 r. Wnioskodawca złożył wniosek, uzupełniony w dniu 25 lutego 2021 r. (data wpływu) w zakresie sklasyfikowania towaru: Makaron (…) według Nomenklatury scalonej (CN) na potrzeby określenia stawki podatku od towarów i usług.
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right