Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
insert_drive_file

Interpretacja

TEMATY:
TEMATY:

Wiążąca Informacja Stawkowa z dnia 25 stycznia 2021 r., Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej, 0111-KDSB1-1.450.1192.2020.1.MF

WIS TOWAR

Na podstawie art. 13 § 2a pkt 2 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. – Ordynacja podatkowa (Dz. U. z 2020 r. poz. 1325 z późn. zm.), zwanej dalej Ordynacją podatkową i art. 42a ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (Dz. U. z 2020 r. poz. 106 z późn. zm.), zwanej dalej ustawą, po rozpatrzeniu wniosku (…) z dnia 13 listopada 2020 r. (data wpływu), Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej wydaje niniejszą wiążącą informację stawkową.
 

Przedmiot wniosku: towar – (…)
 

Opis towaru: Według deklaracji Wnioskodawcy – produkt otrzymany przez gotowanie, (…) użytych (…) składników: cukier, sok (…), woda, (…)
 

Rozstrzygnięcie: CN 2106
 

Stawka podatku od towarów i usług: 8%
 

Podstawa prawna: art. 41 ust. 2 w powiązaniu z art. 146aa ust. 1 pkt 2 ustawy w związku z poz. 5 załącznika nr 3 do ustawy
 

Cel wydania WIS: określenie stawki podatku od towarów i usług
 

UZASADNIENIE
 

W dniu 13 listopada 2020 r. Wnioskodawca złożył wniosek w zakresie sklasyfikowania towaru: (…) według Nomenklatury scalonej (CN) na potrzeby określenia stawki podatku od towarów i usług.
 

W treści wniosku przedstawiono następujący szczegółowy opis towaru.
 

Przedmiotem wniosku jest (…). Produkt otrzymany przez gotowanie(…) użytych (…) składników: cukier, sok (…), woda, (…)  

close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00