Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
insert_drive_file

Interpretacja

TEMATY:
TEMATY:

Wiążąca Informacja Stawkowa z dnia 20 stycznia 2021 r., Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej, 0111-KDSB2-2.450.309.2020.1.AD

WIS towar

Na podstawie art. 13 § 2a pkt 2 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. – Ordynacja podatkowa (Dz. U. z 2020 r., poz. 1325, z późn. zm.), zwanej dalej Ordynacją podatkową i art. 42a ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (Dz. U. z 2020 r., poz. 106, z późn. zm.), zwanej dalej ustawą, po rozpatrzeniu wniosku (…) z dnia 14 października 2020 r. (data wpływu 21 października 2020 r.), uzupełnionego w dniu 4 listopada 2020 r. (data wpływu 13 listopada 2020 r.), Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej wydaje niniejszą wiążącą informację stawkową.
 

Przedmiot wniosku: towar – (…)
 

Opis towaru: (…). Skład: nadzienie ...%, ciasto ...%. Produkt do poddania obróbce termicznej przed spożyciem.
 

Rozstrzygnięcie: CN 19
 

Stawka podatku od towarów i usług: 5%
 

Podstawa prawna: art. 41 ust. 2a ustawy, w związku z poz. 12 załącznika nr 10 do ustawy
 

Cel wydania WIS: określenie stawki podatku od towarów i usług
 

UZASADNIENIE
 

W dniu 21 października 2020 r. Wnioskodawca złożył wniosek, uzupełniony w dniu 13 listopada 2020 r., w zakresie sklasyfikowania towaru: (…) według kodu Nomenklatury scalonej na potrzeby określenia stawki podatku od towarów i usług.  

close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00