Interpretacja
Wiążąca Informacja Stawkowa z dnia 7 września 2020 r., Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej, 0112-KDSL1-2.450.830.2020.2.PS
WIS TOWAR
Na podstawie art. 13 § 2a pkt 2 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. – Ordynacja podatkowa (Dz. U. z 2020 r., poz. 1325, z późn. zm.), zwanej dalej Ordynacją podatkową, i art. 42a ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (Dz. U. z 2020 r., poz. 106, z późn. zm.), zwanej dalej ustawą, po rozpatrzeniu wniosku (…) z dnia 21 maja 2020 r. (data wpływu 25 maja 2020 r.), uzupełnionego pismem z dnia 28 sierpnia 2020 r. (data wpływu 1 września 2020 r.), Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej wydaje niniejszą wiążącą informację stawkową.
Przedmiot wniosku: towar – (…)
Opis towaru:
Składniki: (…) (mąka (…), woda, mąka (…), otręby (…), gluten (…), drożdże, sól (…), mąka ze słodu (…), przeciwutleniacz: kwas (…), kiełki (…), środek do (…): (…);(…); (…); sos (…) [woda, olej (…), cukier, mieszanka (…) (ocet (…), ocet (…)), skrobie (..), sól, gorczyca, stabilizatory (guma (…), guma (…)), białka mleka, substancje (…) (benzoesan (…), sorbinian (…)), barwniki (karoteny), przyprawy, przeciwutleniacz (…)].
Rozstrzygnięcie: CN 19
Stawka podatku od towarów i usług: 5%
Podstawa prawna: art. 41 ust. 2a w zw. z poz. 12 załącznika nr 10 do ustawy
Cel wydania WIS: określenie stawki podatku od towarów i usług
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right