Interpretacja
Wiążąca Informacja Stawkowa z dnia 12 sierpnia 2020 r., Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej, 0112-KDSL1-1.450.552.2020.1.OA
WIS TOWAR – produkt spożywczy
Na podstawie art. 13 § 2a pkt 2 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. – Ordynacja podatkowa (Dz. U. z 2020 r., poz. 1325), zwanej dalej Ordynacją podatkową, i art. 42a ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (Dz. U. z 2020 r., poz. 106, z późn. zm.), zwanej dalej ustawą, po rozpatrzeniu wniosku (…) z dnia 16 marca 2020 r. (data wpływu 19 marca 2020 r.), uzupełnionego pismem z dnia 18 czerwca 2020 r. (data wpływu 22 czerwca 2020 r.), Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej wydaje niniejszą wiążącą informację stawkową.
Przedmiot wniosku: towar – (…) pasta (…)
Opis towaru: pasta (…) produkowana jest z następujących surowców: papryka (…), sól, skrobia (…), guma (…), kwasek (…).
Rozstrzygnięcie: CN 20
Stawka podatku od towarów i usług: 5%
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right