Interpretacja
Wiążąca Informacja Stawkowa z dnia 29 czerwca 2020 r., Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej, 0115-KDST1-3.450.25.2020.1.IK
WIS TOWAR – produkt spożywczy.
Na podstawie art. 13 § 2a pkt 2 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. – Ordynacja podatkowa (Dz. U. z 2019 r., poz. 900, z późn. zm.), zwanej dalej Ordynacją podatkową, i art. 42a ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (Dz. U. z 2020 r., poz. 106, z późn. zm.), zwanej dalej ustawą, po rozpatrzeniu wniosku (…) z dnia 5 marca 2020 r. (data wpływu 13 marca 2020 r.), Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej wydaje niniejszą wiążącą informację stawkową.
Przedmiot wniosku: towar – (…)
Opis: produkt powstały w wyniku wymieszania przypraw, (…) i dodatków funkcjonalnych z olejem (…), (…) i wodą. Składniki: (…). Produkt ma trwałość przechowalniczą 35 dni w temperaturze 1-6 °C, przeznaczony do bezpośredniego spożycia przez klienta końcowego.
Rozstrzygnięcie: CN 2106
Stawka podatku od towarów i usług: 8 %
art. 41 ust. 2 ustawy w zw. z art. 146aa ust. 1 pkt 2 oraz poz. 5 załącznika nr 3 do ustawy
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right