Interpretacja
Wiążąca Informacja Stawkowa z dnia 22 maja 2020 r., Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej, 0112-KDSL1-2.450.361.2020.1.JN
WIS towar – produkt spożywczy
Na podstawie art. 13 § 2a pkt 2 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. – Ordynacja podatkowa (Dz. U. z 2019 r., poz. 900, z późn. zm.), zwanej dalej Ordynacją podatkową, i art. 42a ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (Dz. U. z 2020 r., poz. 106, z późn. zm.), zwanej dalej ustawą, po rozpatrzeniu wniosku (…) z dnia – brak daty sporządzenia (data wpływu 3 marca 2020 r.), Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej wydaje niniejszą wiążącą informację stawkową.
Przedmiot wniosku: towar – (…)
Opis:
Skład z etykiety produktu: (…), olej (…), marchew (…), ogórek (…), seler (…), cukier, woda, kukurydza (…), ocet (…), gorczyca (…), żółtko (…), regulatory (…), sól, substancje (…), substancje (…), przyprawa (…), przeciwutleniacz (…).
Rozstrzygnięcie: CN 20
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right