Interpretacja
Wiążąca Informacja Stawkowa z dnia 05 maja 2020 r., Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej, 0115-KDST1-1.450.286.2020.1.KM
WIS TOWAR - produkt spożywczy.
Na podstawie art. 13 § 2a pkt 2 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. – Ordynacja podatkowa (Dz. U. z 2019 r., poz. 900, z późn. zm.), zwanej dalej Ordynacją podatkową, i art. 42a ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (Dz. U. z 2020 r., poz. 106 z późn. zm.), zwanej dalej ustawą, po rozpatrzeniu wniosku (…) z dnia 30 grudnia 2019 r. (data wpływu 18 lutego 2020 r.), Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej wydaje niniejszą wiążącą informację stawkową.
Przedmiot wniosku: towar – (…)
Opis: produkt zawierający – zgodnie z deklaracją Wnioskodawcy – w swoim składzie m.in. makaron, majonez, kukurydzę konserwową, ogórek konserwowy, fasolę czerwoną, ser, paprykę konserwową, czerwoną cebulę, sól, pieprz
Rozstrzygnięcie: CN 20
Stawka podatku od towarów i usług: 5%
Podstawa prawna: art. 41 ust. 2a ustawy w związku z poz. 13 załącznika nr 10 do ustawy
Cel wydania WIS: określenie stawki podatku od towarów i usług.
UZASADNIENIE
W dniu 18 lutego 2020 r. Wnioskodawca złożył wniosek w zakresie sklasyfikowania towaru: „(…)” według Nomenklatury scalonej (CN) na potrzeby określenia stawki podatku od towarów i usług.
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right