Interpretacja
Wiążąca Informacja Stawkowa z dnia 04 maja 2020 r., Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej, 0112-KDSL1-1.450.448.2020.1.AK
WIS TOWAR
Na podstawie art. 13 § 2a pkt 2 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. – Ordynacja podatkowa (Dz. U. z 2019 r., poz. 900, z późn. zm.), zwanej dalej Ordynacją podatkową, i art. 42a ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (Dz. U. z 2020 r., poz. 106, z późn. zm.), zwanej dalej ustawą, po rozpatrzeniu wniosku dnia – brak daty sporządzenia (data wpływu 3 marca 2020 r.), Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej wydaje niniejszą wiążącą informację stawkową.
Przedmiot wniosku: towar – (…).
Opis towaru: Skład z etykiety produktu: wędlina …% (mięso …..%, woda, skrobia …., sól, błonnik, przyprawa, maltodekstryna, aromat, tłuszcz ….), olej …., ryż ….%, seler ….%, brzoskwinie ….%, cebula ….%, marchew ….%, woda, cukier, ocet …., gorczyca …., przyprawy, aromat, żółtko …, sól, szczypiorek, ….skrobia kukurydziana, substancje konserwujące (….), regulator kwasowości (….).
Rozstrzygnięcie: CN 20
Stawka podatku od towarów i usług: 5%
art. 41 ust. 2a ustawy w związku z poz. 13 załącznika nr 10 do ustawy
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right