Interpretacja
Wiążąca Informacja Stawkowa z dnia 04 maja 2020 r., Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej, 0112-KDSL2-2.450.459.2020.1.AG
WIS-W towar
Na podstawie art. 13 § 2a pkt 2 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. – Ordynacja podatkowa (Dz. U. z 2019 r., poz. 900, z późn. zm.), zwanej dalej Ordynacją podatkową i art. 42a ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (Dz. U. z 2020 r., poz. 106, z późn. zm.), zwanej dalej ustawą, po rozpatrzeniu wniosku (…) z dnia 6 marca 2020 r. (data wpływu 16 marca 2020 r.), Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej wydaje niniejszą wiążącą informację stawkową.
Przedmiot wniosku: towar – (…)
Opis towaru:
(…).
Delikatny wyrób piekarniczy z ciasta (…), przygotowany przez zaparzenie mąki (…)wrzącą mieszaniną wody z tłuszczem i połączenie z pozostałymi składnikami, a następnie poddany procesowi pieczenia.
Skład: jaja (…), woda, mąka, (…), tłuszcz, mleko (…).
Rozstrzygnięcie: CN 19
Stawka VAT: 5%
Podstawa prawna: art. 41 ust. 2a ustawy w związku z poz. 12 załącznika nr 10 do ustawy
określenie stawki podatku od towarów i usług.
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right