Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
insert_drive_file

Interpretacja

TEMATY:
TEMATY:

Wiążąca Informacja Stawkowa z dnia 17 kwietnia 2020 r., Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej, 0112-KDSL1-1.450.126.2020.2.AK

Wniosek w zakresie sklasyfikowania towaru według Nomenklatury scalonej (CN) na potrzeby określenia stawki podatku od towarów i usług.

Na podstawie art. 13 § 2a pkt 2 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. – Ordynacja podatkowa (Dz. U. z 2019 r., poz. 900, z późn. zm.), zwanej dalej Ordynacją podatkową, i art. 42a ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (Dz. U. z 2020 r., poz. 106, z późn. zm.), zwanej dalej ustawą, po rozpatrzeniu wniosku (…) z dnia 27 stycznia 2020 r. (data wpływu 30 stycznia 2020 r.) uzupełnionego pismem z dnia 3 marca 2020 r. (data wpływu 5 marca 2020 r.), Dyrektor Krajowej Informacji Skarbow ej wydaje niniejszą wiążącą informację stawkową:

Przedmiot wniosku: towar – Pierniki (…).

Opis towaru: Skład wyrobu, zgodnie z deklaracją Wnioskodawcy – mąka (…), nadzienie (…), polewa (…), syrop (…), cukier, syrop (…), olej (…), przyprawy (…), substancja spulchniająca (…), barwnik (…), regulator kwasowości (…).

Rozstrzygnięcie: CN 19

close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00