Interpretacja
Wiążąca Informacja Stawkowa z dnia 17 kwietnia 2020 r., Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej, 0112-KDSL1-1.450.37.2020.2.AK
Wniosek w zakresie sklasyfikowania towaru według Nomenklatury scalonej (CN) na potrzeby określenia stawki podatku od towarów i usług.
Na podstawie art. 13 § 2a pkt 2 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. – Ordynacja podatkowa (Dz. U. z 2019 r., poz. 900, z późn. zm.), zwanej dalej Ordynacją podatkową, i art. 42a ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (Dz. U. z 2020 r., poz. 106, z późn. zm.), zwanej dalej ustawą, po rozpatrzeniu wniosku (…) z dnia – brak daty sporządzenia wniosku (data wpływu 10 stycznia 2020 r.), Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej wydaje niniejszą wiążącą informację stawkową.
Przedmiot wniosku: towar – (…)
Opis towaru: Składniki: (…) jogurt (…), (…) ogórek (…), woda, (…) serek (…), cebula (…), (…) koperek, (…) szczypiorek, cukier, sól, ocet (…), pieprz (…), aromat, substancje konserwujące (…..).
Rozstrzygnięcie: CN 2104
Stawka podatku od towarów i usług: 5%
art. 41 ust. 2a ustawy w związku z poz. 14 załącznika nr 10 do ustawy
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right