Interpretacja
Wiążąca Informacja Stawkowa z dnia 14 kwietnia 2020 r., Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej, 0112-KDSL1-1.450.250.2020.1.OA
WIS TOWAR – produkt spożywczy
Na podstawie art. 13 § 2a pkt 2 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. – Ordynacja podatkowa (Dz. U. z 2019 r., poz. 900, z późn. zm.), zwanej dalej Ordynacją podatkową, i art. 42a ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (Dz. U. z 2020 r., poz. 106, z późn. zm.), zwanej dalej ustawą, po rozpatrzeniu z dnia 11 lutego 2020 r. (data wpływu 17 lutego 2020 r.), Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej wydaje niniejszą wiążącą informację stawkową:
Przedmiot wniosku: towar – Sałatka (…)
Opis towaru: Składniki: (…) wędlina z kurczakiem (…), olej (…), ziemniaki (…) kapusta (…) kukurydza (…) ogórki (…) woda cukier, cebula (…), sól, (…), przyprawy, ocet (…), gorczyca, regulator kwasowości(…), aromat, ekstrakty przyprawa, przeciwutleniacz: (…).
Rozstrzygnięcie: CN 20
Stawka podatku od towarów i usług: 5%
Podstawa prawna: art. 41 ust. 2a ustawy w związku z poz. 13 załącznika nr 10 do ustawy
określenie stawki podatku od towarów i usług
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right