Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
insert_drive_file

Interpretacja

TEMATY:
TEMATY:

Wiążąca Informacja Stawkowa z dnia 10 kwietnia 2020 r., Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej, 0112-KDSL2-2.450.122.2020.2.EZ

WIS TOWAR

Na podstawie art. 13 § 2a pkt 2 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. – Ordynacja podatkowa (Dz. U. z 2019 r., poz. 900, z późn. zm.), zwanej dalej Ordynacją podatkową i art. 42a ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (Dz. U. z 2020 r., poz. 106, z późn. zm.), zwanej dalej ustawą, po rozpatrzeniu wniosku (…) z dnia 31 stycznia 2020 r. (data wpływu 3 lutego 2020 r.), uzupełnionego pismem z dnia 24 marca 2020 r. (data wpływu 27 marca 2020 r.), Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowe j wydaje niniejszą wiążącą informację stawkową.

Przedmiot wniosku: towar – (…)

Opis towaru:

(…), produkt (…) sporządzony w głównej mierze z (…) oraz innych warzyw i (…). Pakowany do sprzedaży detalicznej w (…) słoiki (…). (…) stosuje się jako dodatek do żywności lub podczas przygotowywania pewnych posiłków, w trakcie gotowania w celu nadania smaku i nawilżenia potrawy. Należy go spożywać po podgrzaniu.

Zawartość każdego ze składników produktu: (….).

Rozstrzygnięcie: CN 2103

Stawka VAT: 8%

art. 41 ust. 2 ustawy w zw. z art. 146aa ust. 1 pkt 2 oraz poz. 4 załącznika nr 3 do ustawy.

close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00