Interpretacja
Wiążąca Informacja Stawkowa z dnia 10 kwietnia 2020 r., Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej, 0112-KDSL2-2.450.268.2020.1.EZ
WIS TOWAR
Na podstawie art. 13 § 2a pkt 2 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. – Ordynacja podatkowa (Dz. U. z 2019 r., poz. 900, z późn. zm.), zwanej dalej Ordynacją podatkową, i art. 42a ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (Dz. U. z 2020 r., poz. 106, z późn. zm.), zwanej dalej ustawą, po rozpatrzeniu wniosku (…) z dnia – brak daty sporządzenia wniosku (data wpływu 24 lutego 2020 r.), Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej wydaje niniejszą wiążącą informację stawkową:
Przedmiot wniosku: towar – (…)
Opis towaru:
Składniki: majonez (…), marchew (…), seler (…), jabłko (…), por (…), sól (…), regulator kwasowości (…).
Drobno rozdrobnione warzywa wymieszane z pozostałymi składnikami. Barwa (…). Smak i zapach charakterystyczne dla użytych składników, bez obcych smaków i zapachów.
Rozstrzygnięcie: CN 20
Stawka podatku od towarów i usług: 5%
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right