Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
insert_drive_file

Interpretacja

TEMATY:
TEMATY:

Wiążąca Informacja Stawkowa z dnia 08 kwietnia 2020 r., Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej, 0115-KDST2-2.450.54.2020.2.AT

WIS TOWAR – produkt spożywczy w postaci dania gotowego.


Na podstawie art. 13 § 2a pkt 2 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. – Ordynacja podatkowa (Dz. U. z 2019 r., poz. 900, z późn. zm.), zwanej dalej Ordynacją podatkową i art. 42a ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (Dz. U. z 2020 r., poz. 106, z późn. zm.), zwanej dalej ustawą, po rozpatrzeniu wniosku (…) z dnia 15 stycznia 2020 r. (data wpływu 24 stycznia 2020 r.), uzupełnionego w dniu 17 marca 2020 r. (data wpływu), Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej wydaje niniejszą w iążącą informację stawkową.


Przedmiot wniosku: towar – (…)


Opis: produkt zawierający w swoim składzie – zgodnie z deklaracją Wnioskodawcy – (…)


Rozstrzygnięcie: CN 1605


Stawka podatku od towarów i usług: 23%


Podstawa prawna: art. 41 ust. 1 ustawy w zw. z art. 146aa ust. 1 pkt 1 ustawy


Cel wydania WIS: określenie stawki podatku od towarów i usług


UZASADNIENIE


W dniu 24 stycznia 2020 r. Wnioskodawca złożył wniosek, uzupełniony w dniu 17 marca 2020 r., w zakresie sklasyfikowania towaru: „(…)” według Nomenklatury scalonej (CN) na potrzeby określenia stawki podatku od towarów i usług.

close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00