Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
insert_drive_file

Interpretacja

TEMATY:
TEMATY:

Wiążąca Informacja Stawkowa z dnia 25 marca 2020 r., Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej, 0112-KDSL2-1.450.73.2020.2.MK

WIS TOWAR. Sałatka.

Na podstawie art. 13 § 2a pkt 2 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. – Ordynacja podatkowa (Dz. U. z 2019 r., poz. 900, z późn. zm.), zwanej dalej Ordynacją podatkową, i art. 42a ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (Dz. U. z 2020 r., poz. 106), zwanej dalej ustawą, po rozpatrzeniu wniosku Spółki z ograniczoną odpowiedzialnością Spółki Komandytowej z dnia 16 stycznia 2020 r. (data wpływu 22 stycznia 2020 r.) uzupełnionym pismem z dnia 2 marca 2020 r. (data wpływu 5 marca 2020 r.), Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej wydaje niniejszą wiążącą informację stawkową:

Przedmiot wniosku: towar – Sałatka (…)

Opis towaru:

OPIS PROCESU; Wskazany produkt reprezentuje grupę asortymentową sałatki, której bazę stanowi makaron (…), warzywa surowe, (…) oraz majonez. Poszczególne składniki warzywne poddawane są cięciu na cząstki o ustalonej wielkości, które następnie są ważone i łączone ze sobą oraz makaronem, majonezem, przyprawami i dodatkami w procesie mieszania. Po wymieszaniu produkt poddawany jest ocenie na zgodność z ustalonymi kryteriami sensorycznymi i fizykochemicznymi, a następnie pakowany manualnie lub automa tycznie. Pakowanie polega na zadozowaniu produktu do opakowania [w którym umieszczony jest już widelec], zamknięciu opakowania oraz zabezpieczeniu produktu banderolą [etykieta].

close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00