Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
insert_drive_file

Interpretacja

TEMATY:
TEMATY:

Wiążąca Informacja Stawkowa z dnia 24 marca 2020 r., Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej, 0112-KDSL2-1.450.67.2020.2.AP

WIS TOWAR – SAŁATKA

Na podstawie art. 13 § 2a pkt 2 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. – Ordynacja podatkowa (Dz. U. z 2019 r., poz. 900, z późn. zm.), zwanej dalej Ordynacją podatkową, i art. 42a ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (Dz. U. z 2020 r., poz. 106), zwanej dalej ustawą, po rozpatrzeniu wniosku Spółki z ograniczoną odpowiedzialnością Spółki komandytowej z dnia 16 stycznia 2020 r. (data wpływu 22 stycznia 2020 r.), uzupełnionym pismem z dnia 2 marca 2020 r. (data wpływu 5 marca 20 20 r.), Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej wydaje niniejszą wiążącą informację stawkową:

Przedmiot wniosku: towar – Sałatka (…).

Opis towaru:

OPIS PROCESU: Wskazany produkt reprezentuje grupę asortymentową SAŁATKI, której bazę stanowią warzywa gotowane (…), warzywa kiszone (…) oraz dodatki i majonez. Poszczególne składniki warzywne poddawane są cięciu na cząstki o ustalonej wielkości, które następnie są ważone i łączone ze sobą majonezem, przyprawami i dodatkami w procesie mieszania. Po wymieszaniu produkt poddawany jest ocenie na zgodność z ustalonymi kryteriami sensorycznymi i fizykochemicznymi, a następnie pakowany manualnie lub au tomatycznie. Pakowanie polega na zadozowaniu produktu do opakowania (w którym umieszczony jest już widelec), zamknięciu opakowania oraz zabezpieczeniu produktu banderolą (etykietą).

close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00