Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
insert_drive_file

Interpretacja

TEMATY:
TEMATY:

Wiążąca Informacja Stawkowa z dnia 18 marca 2020 r., Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej, 0112-KDSL2-2.450.295.2020.1.EZ

WIS- towar.

Na podstawie art. 13 § 2a pkt 2 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. – Ordynacja podatkowa (Dz. U. z 2019 r., poz. 900, z późn. zm.), zwanej dalej Ordynacją podatkową, i art. 42a ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (Dz. U. z 2020 r., poz. 106), zwanej dalej ustawą, po rozpatrzeniu wniosku z dnia 17 lutego 2020 r. (data wpływu 25 lutego 2020 r.), Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej wydaje niniejszą wiążącą informację stawkową.

Przedmiot wniosku: towar – (…).

Opis:

Klasyfikacja towaru: (…).

Nazwa towaru: (…).

Skład towaru:

  1. Aromat (…).
  2. Cukier.
  3. Karmel.
  4. Lecytyna (…).
  5. Mąka (…).
  6. Serwatka (…).
  7. Sól.
  8. Olej (…).
  9. Woda.

Rozstrzygnięcie: CN 19

Stawka podatku od towarów i usług: 5%

close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00