Interpretacja
Wiążąca Informacja Stawkowa z dnia 02 marca 2020 r., Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej, 0112-KDSL1-1.450.171.2019.1.MJ
WIS-TOWAR PRODUKT SPOŻYWCZY.
Na podstawie art. 13 § 2a pkt 2 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. – Ordynacja podatkowa (Dz. U. z 2019 r., poz. 900, z późn. zm.), zwanej dalej Ordynacją podatkową, i art. 42a ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (Dz. U. z 2020 r., poz. 106), zwanej dalej ustawą, po rozpatrzeniu wniosku dnia – brak daty sporządzenia (data wpływu 19 grudnia 2019 r.), Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej wydaje niniejszą wiążącą informację stawkową.
Przedmiot wniosku: towar – (…)
Opis: Składniki: (…) jaja (…), olej (…), (…), woda, cukier, sól, (…) gorczyca, ocet (…), kurkuma, błonnik, (…), szczypiorek, regulatory kwasowości (…), substancje zagęszczające (…), substancje konserwujące (…).
Rozstrzygnięcie: CN 2106
Stawka podatku od towarów i usług: 8%
Podstawa prawna: art. 41 ust. 2 w zw. z art. 146aa ust. 1 pkt 2 oraz poz. 5 załącznika nr 3 do ustawy
Cel wydania WIS: określenie stawki podatku od towarów i usług
UZASADNIENIE
W dniu 19 grudnia 2019 r. Wnioskodawca złożył wniosek w zakresie sklasyfikowania towaru: (…) według Nomenklatury scalonej (CN) na potrzeby określenia stawki podatku od towarów i usług.
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right