Interpretacja
Wiążąca Informacja Stawkowa z dnia 26 lutego 2020 r., Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej, 0115-KDST1-1.450.64.2019.1.ANJ
WIS TOWAR - sos sporządzony zgodnie z recepturą.
Na podstawie art. 13 § 2a pkt 2 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. – Ordynacja podatkowa (Dz. U. z 2019 r., poz. 900, z późn. zm.), zwanej dalej Ordynacją podatkową, i art. 42a ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (Dz. U. z 2020 r., poz. 106), zwanej dalej ustawą, po rozpatrzeniu wniosku (…) z dnia 25 listopada 2019 r. (data wpływu 3 grudnia 2019 r.), Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej wydaje niniejszą wiążącą informację stawkową.
Przedmiot wniosku: towar – Sos (…).
Opis: Sos (…) sporządzony zgodnie z recepturą na bazie składników: woda, (…), (…), (…), (…), (…), cebula (…), skrobia kukurydziana, cukier, sól kuchenna, olej (…), mieszanka ziołowa, pieprz (…), puree czosnkowe brykiet, (…), kwas cytrynowy, (…), śmietana (…).
Rozstrzygnięcie: CN 2103
Stawka podatku od towarów i usług: 8%
art. 41 ust. 2 w związku z art. 146aa ust. 1 pkt 2 ustawy oraz poz. 4 załącznika nr 3 do ustawy.
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right