Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka

Interpretacja indywidualna z dnia 04.06.2019, sygn. 0114-KDIP2-1.4010.172.2019.1.MR, Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej, sygn. 0114-KDIP2-1.4010.172.2019.1.MR

W zakresie ustalenia w którym momencie Spółka powinna dokonać korekty.

Na podstawie art. 13 § 2a, art. 14b § 1 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. Ordynacja podatkowa (Dz. U. z 2019 r., poz. 900, z późn. zm.) Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej stwierdza, że stanowisko Wnioskodawcy przedstawione we wniosku z dnia 18 kwietnia 2019 r. (data wpływu 23 kwietnia 2019 r.) o wydanie interpretacji przepisów prawa podatkowego dotyczącej podatku dochodowego od osób prawnych w zakresie ustalenia w którym momencie Spółka powinna dokonać korekty:

  • kosztów uzyskania przychodów w związku z otrzymaną refundacją (dotacją) (Pytanie 1) jest prawidłowe,
  • kosztów kwalifikowanych podlegających odliczeniu w ramach ulgi B+R, o której mowa w art. 18d ustawy o podatku dochodowym od osób prawnych (Pytanie 2) jest prawidłowe.

UZASADNIENIE

W dniu 23 kwietnia 2019 r. wpłynął do tutejszego organu ww. wniosek o wydanie interpretacji indywidualnej dotyczącej podatku dochodowego od osób prawnych w zakresie ustalenia w którym momencie Spółka powinna dokonać korekty: kosztów uzyskania przychodów w związku z otrzymaną refundacją (dotacją) oraz kosztów kwalifikowanych podlegających odliczeniu w ramach ulgi B+R, o której mowa w art. 18d ustawy o podatku dochodowym od osób prawnych.

We wniosku przedstawiono następujące zdarzenie przyszłe.

Sp. z. o.o. w 2018 roku (w lipcu i w październiku) podpisała dwie umowy z Jednostką Wdrażania Produktów Unijnych na dofinansowanie prac badawczo- rozwojowych.

Tytuły projektów:

  1. Prace B+R nad nanosensorem do wykrywania glutenu i fruktanów
  2. Prace badawczo-rozwojowe nad multisensorem do badania produktów spożywczych

Projekty współfinansowane są z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach: Osi Priorytetowej I Wykorzystanie działalności badawczo-rozwojowej w gospodarce, Działanie 1.2 Działalność badawczo-rozwojowa przedsiębiorstw.

close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00