Interpretacja
Interpretacja indywidualna z dnia 25.09.2015, sygn. ILPP3/4512-1-94/15-2/JO, Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu, sygn. ILPP3/4512-1-94/15-2/JO
Jaka stawka podatku VAT jest właściwa do produkowanych i sprzedawanych na wynos i z dowozem posiłków?
Na podstawie art. 14b § 1 i § 6 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. Ordynacja podatkowa (Dz. U. z 2015 r., poz. 613) oraz § 6 pkt 4 rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 22 kwietnia 2015 r. w sprawie upoważnienia do wydawania interpretacji przepisów prawa podatkowego (Dz. U. z 2015 r., poz. 643) Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu działający w imieniu Ministra Finansów stwierdza, że stanowisko Spółki przedstawione we wniosku z dnia 20 czerwca 2015 r. (data wpływu 3 lipca 2015 r.) o wydanie interpretacji przepisów prawa podatkowego dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie zastosowania stawki podatku VAT w wysokości 5% przy produkowanych i sprzedawanych na wynos i z dowozem posiłków jest prawidłowe.
UZASADNIENIE
W dniu 3 lipca 2015 r. został złożony ww. wniosek o wydanie interpretacji indywidualnej dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie zastosowania stawki podatku VAT w wysokości 5% przy produkowanych i sprzedawanych na wynos i z dowozem posiłków.
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right